Rekrytointi

Steveco Oy työllistää toimipisteissään Kotkassa, Kouvolassa ja Helsingin Vuosaaressa noin 780 henkeä mm. ahtaajina, työnjohtajina, huolitsijoina sekä muissa satamaoperointiin liittyvissä tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä.

Blogissamme on stevecolaisten haastatteluja. Tutustu myös YouTube-kanavaamme. Katso myös Sini Anttilan ja Tomi Mäkelän uratarinat Stevecolla.

Pystymme käsittelemään vain rekrytointikanavamme kautta lähetetyt työhakemukset, jotka tallentuvat järjestelmäämme.

***

Katso avoimet työpaikat rekrytointikanavaltamme »

Kesätyökokemuksia Stevecolta

Atte Ilonen
Luovutuksia ja vastaanottoja depotissa

Tuotantotaloutta opiskeleva Atte Ilonen työskenteli Mussalossa toimistossa depot-konttien parissa kesällä 2021.

- Saan varustamolta sähköpostilla toimeksiannon ja sen mukaan laitan, montako konttia tulee sisään ja monta konttia lähtee ulos, Atte paljastaa.

Aten ystävät ja perhe suosittelivat Attea tulemaan töihin Stevecolle.

- Mä en ole itse koulun kautta kovin paljon tutustunut logistiikkaan ja varsinkaan satamapuoleen. En ole ihan varma, kuinka hyvin tämä soveltuu tulevaisuuteen, mutta ainakin saan uutta näkökulmaa, Atte tiivistää. Hänen mukaansa on myös kiva tehdä kesällä jotain, eikä vain istua kotona.

Aten kesätöissä parasta on ollut muun muassa todella kiva työyhteisö. - Jos on tullut vaikeuksia, niin on saanut heti apua.‍

Janette Hyvärinen
Isän jalanjäljissä

Janette Hyvärinen oli Stevecolla kesätöissä toista kertaa. Alkukesä 2021 vierähti viennin merirahtitiimissä huolitsijana, josta hän siirtyi kuormausten pariin avuksi.

- Tehtäviini kuuluu mm. noutoviitteiden antaminen, rahtikirjojen välitys ja kuormauspostin ylläpito.

Janette kertoo kesällä olleen välillä erittäin kiireistä. - Oma siirtyminen kuormausten pariin tapahtui lennosta, uutta opeteltavaa oli kiitettävästi.

Janettelle kesätyössä parasta ovat olleet työkaverit, joita hän tosin etätöihin siirtymisen takia on päässyt näkemään jopa vähemmän kuin viime kesänä. Niinpä, myös viime kesänä elimme koronarajoitusten aikaa. Myös kehittyminen alalla ja työkokemuksen karttuminen ovat olleet Janettelle kesätöissä tärkeitä asioita.

Timo Liljeroos

Ensimmäisen päivän tulikoe

Timo Liljeroos pääsi heti ensimmäisenä työpäivänään Vuosaaressa tulikokeeseen eli näyttämään, miten lukin ajoonlähtötarkastus tehdään. Työnäyte liittyi Stevecon turvallisuusvideoon, jonka pääosaan Liljeroos napattiin taukotilasta. Videolla Liljeroos näyttää ammattimaisesti muun muassa miten lukkiin tankataan ureaa, tarkastetaan renkaat ja öljy.

Liljeroosin kesätyö lukkikuskina on mennyt Vuosaaressa hyvin. -Työvuoroja on ollut riittävästi, kesä on ollut lämmin ja työporukka ollut hyvä, hän kuvailee.

Lukin ajamisessa on oltava Liljeroosin mukaan tarkkana ja huolellisena. - Iso kone saa aika paljon aikaiseksi tuhoa, hän pohtii.

Ajamiseen opetteleminen sujui hyvin ja tuntuma löytyi.‍

Marina Savina
Ammattitaito ja Suomen kielen taito kehittyivät Kouvolassa

Marina Savinan työtehtäviin Kouvolan maaterminaalin toimistossa kuuluivat muun muassa saapuvien autojen portittaminen, autolastausten vastaanottaminen ja lastaustietojen ilmoittaminen myyntikonttorille.

Marina kiittelee hyvää työilmapiiriä ja toteaa työntekijöiden olleen ystävällisiä. - Olen saanut vain positiivisia kokemuksia yrityksestä, Marina toteaa.

Marinalle kesätöissä oli tärkeää kehittää ammattitaitoa, suomen kieltä ja saada kokemusta.‍

Satu Laine
Sukuni on tehnyt pitkään töitä logistiikan parissa

Satu Laine kertoo stevecolaisuuden kulkevan heillä suvussa. - Isoisäni ja isäni olivat töissä Stevecolla kuten heidän veljensäkin. Sukuni on tehnyt pitkään töitä logistiikan parissa.

Satu näkeekin työskentelynsä Stevecolla luonnollisena perinteen jatkamisena, ja tämän vuoden kesätyö vientihuolinnan parissa pääkonttorissa on hänelle jo toinen kesä Stevecolla.

- Toimenkuvani on tänä vuonna vastuullisempi, koska minulle annettiin asiakas, Satu kertoo.

Sadun työtehtävät ovat monipuoliset, ja niihin sisältyy muun muassa buukkaustietojen ja kontitusohjeiden syöttämistä järjestelmään, konttien vgm-painojen ilmoittamista ja hän tekee eristä BL:t. Lisäksi tehtäviin kuuluu tullaukseen liittyviä tehtäviä, kuljetusasiakirjojen laatimista sekä noutoviitteiden tekemistä autokuljetuksiin.

‍Pauliina Suhonen
Täällä on kiva ja rauhallinen työilmapiiri

Pauliina Suhonen oli kuullut ennakkoon Stevecon maineesta hyvänä työnantajana, jonka palveluksessa ihmiset ovat viihtyneet vuosia. - Haluaisin itse myös tähdätä samaan, ja löytää kivan ja pitkäaikaisen työpaikan, Pauliina kertoo.

Pauliina toimi ostoreskontran hoitajana, joten hänen tehtäviinsä kuului ostolaskujen käsittely. Pauliina kertoo oppineensa kesätöissä paljon uutta, jonka hän toteaakin olevan yksi parhaista asioista kesätöissä. Hyvänä asiana hän mainitsee myös työajat, jotka mahdollistivat tasaisen arjen ja vapaat viikonloput. Myyjänä aiemmin työskennelleelle Pauliinalle vapaat viikonloput ovat harvinaista herkkua. Hän arvostaa myös saamaansa kokemusta alalta, jolla haluaisi työskennellä tulevaisuudessa.

Teksti ja kuvat: Tuure Äikäs.

Kesätyöntekijöitten haastattelut on julkaistu Steveco-konsernin henkilöstölehdessä syyskuussa 2021.

Tuure Äikäs oli kesällä 2021 Stevecon viestintäosastolla ns. kesäsomettajana. Tuure kertoo omasta kesätyöstään blogissamme.