Tarjoamme työtä monipuolisessa logistiikkatalossa

Steveco Oy on ahtaus- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut täyden palvelun logistiikkatalo. Käsittelemme lasteja Kotkan ja Helsingin satamissa sekä tuotamme monipuolisia vienti-, tuonti- ja transitohuolinnan palveluita sekä ovelta ovelle kuljetuksia niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Yrityksessä työskentelee noin 750 henkilöä erilaisissa satamaterminaali- ja toimihenkilötehtävissä Kotkassa ja Helsingissä. Tahtotilamme on olla turvallinen työnantaja henkilöstöllemme, toimintaa ohjaa yhteiset arvot reilu meininki, vastuullisuus ja tavoitteellinen kehittäminen.

Odotamme työntekijöiltä innostuneisuutta ja sitoutumista työtehtäviin, oma-aloitteisuutta ja oikeaa asennetta laadukkaaseen ja turvalliseen työskentelyyn. Aikaisempaa kokemusta ei välttämättä tarvita, sopiva koulutustausta katsotaan eduksi. Työskentelykielemme on suomi ja edellytämme 18 vuoden ikää. Toimimme kansainvälisten asiakkaiden kanssa, joten useissa tehtävissämme tarvitaan englannin kielen taitoa.

Tarjoamme sinulle mm. kattavan perehdytyksen, monipuolisia työtehtäviä, rautaiset ammattilaiset työkavereiksi, rennon työilmapiirin ja kattavat työterveyspalvelut. Tuemme myös henkilöstömme vapaa-ajan harrastuksia.

Sitoutuneisuus ja työyhteisö on voimavaramme.
Henkilöstöltä kuultua:
”Ilmapiiri on hyvä ja apua saa aina kun tarvitsee.”
”Työntekijät ovat kokeneita ammattilaisia ja osaavat hommat hyvin.”
”Rento ja reilu työilmapiiri ja riittävät joustot asioiden hoidossa molempiin suuntiin.”
”Hyvä työturvallisuus ja hyvät työkaverit sekä riittävän haasteellinen ja vaihteleva työ.”
”Yhteistyö muiden työntekijöiden kanssa, sopivalla huumorilla maustettuna.”

Rekrytointi

Blogissamme on stevecolaisten haastatteluja. Tutustu myös YouTube-kanavaamme. Katso myös Sini Anttilan ja Tomi Mäkelän uratarinat Stevecolla.

Pystymme käsittelemään vain rekrytointikanavamme kautta lähetetyt työhakemukset, jotka tallentuvat järjestelmäämme.Katso avoimet työpaikat rekrytointikanavaltamme »

Työnkuvaukset StevecollaAhtaaja

Ahtaajan työtehtäviin kuuluu erilaiset lastinkäsittelyyn liittyvät tehtävät, kuten koneajo, lastinsidonta, lastinlaskenta ja merkinanto. Ahtaajan tehtävässä edellytetään ajokorttia.

Huolitsija

Huolitsija valvoo, että asiakkaan lasti liikkuu oikea-aikaisesti oikeaan paikkaan ja huolehtii tarvittavien ilmoitusten ja ohjeiden antamisesta sidosryhmille ja viranomaisille. Sidosryhmiä ovat viranomaisten, esimerkiksi Tullin lisäksi laivavarustamot, kuljetusliikkeet sekä varastointi- ja käsittelypalveluiden tarjoajat. Tehtäviä on maahantuonnin ja vientilähetysten parissa sekä kuljetuspalveluissa.

‍Lastinluovuttaja

Lastinluovuttaja huolehtii terminaaliin saapuvien ja lähtevien lastien luovutus- prosessista sidosryhmien ja viranomaisten antamisen ohjeiden mukaisesti, näin mahdollistetaan tuontilastien sujuva purkaus laivoista ja niiden luovuttamisen ulos terminaalista asiakkaille.

Depot-yhteyshenkilö

Depot-yhteyshenkilö hallinnoi tyhjien konttien luovutukseen, palautukseen, laivaukseen, tarkastukseen ja korjaukseen liittyviä tehtäviä.

IT-ammattilaiset

Stevecon tietohallinnossa modernien logistiikan sovellusten ja tekniikoiden ja niiden kehittämisen parissa työskentelee IT-ammattilaisia, joiden tehtäviin kuuluu mm. Azure, Oracle, data-analyytiikkaan ja M365-maailmaan liittyvät tehtävät sekä kansainvälisten ohjelmistotoimittajien kanssa tehtävä yhteistyö.

Toimihenkilöitä työskentelee lisäksi monissa organisaation tukitoiminnoissa, kuten palkka- ja taloushallinnon sekä myynnin tehtävissä.

Kesätyökokemuksia Stevecolta

Sami Jekunen

Sami aloitti syksyllä 2022 tilapäisahtaajana Vuosaaren konttiterminaalissa. Työt jatkuivat vakinaisen henkilökunnan kesälomakaudella määräaikaisena kesätyöntekijänä.

- Olen aina tykännyt fyysisestä työstä ja ajattelin ahtaajan työn sopivan minulle hyvin. Olen oppinut työstä joka päivä lisää ja töitäkin on saanut tehdä kohtuullisesti.

- Olen pelannut ammatikseni jääkiekkoa viime vuodet. Suomessa Mestis-tasolla neljä vuotta ja sen jälkeen olen kiertänyt ulkomailla Tanskan, Valko-Venäjän, Puolan ja Unkarin pääsarjoissa pelaten kauden jokaisessa maassa.

Sami sanoo, että kiekkokiertolaisen elämä on nyt tulossa päätepisteeseen. Hän opiskelee tradenomiksi Kakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa XAMKissa verkko-opintoina.

- Peliuran aikana en saanut aikaseksi hoitaa opintoja, mutta nyt niitä pystyy nyt hyvin tekemään työnteon ohessa.

Matias Suortti

Matias oli kesätöissä Resurssikeskuksessa Kotkassa. Hänellä oli jo aiempaa kokemusta työstä Stevecon tytäryhtiön Stermin leivissä pari kesää sitten.

Matias teki resurssikeskuksessa samoja töitä kuin vakituisetkin ressulaiset eli työnjakoja, vapaiden myöntämisiä ja jokapäiväisiä resursseihin liittyviä asioita kuten tilastoja.

- Tykkään siitä, että tein samoja asioita mitä vakituisetkin työntekijät. En siis saanut mitään hanttihommia. Arvostan paljon, että minulle annettiin mahdollisuus suhteellisen vastuulliseen tehtävään ja sain näyttää taitoni.

- Steveco on kesätyöpaikkana vastannut odotuksiani hyvin. Pääkonttori toimintaympäristönä on yllättänyt positiivisesti.

Kesätyöpestin jälkeen Matias lähti jatkamaan opiskelujaan.

- Valmistun viimeistään kahden vuoden päästä yliopistosta.Janette Sojola

Janette oli kolmatta kesää Stevecolla kesätöissä. Ala ja opiskelu liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi osuivat yksiin ja kolmen kesän työkokemus on kerryttänyt roppakaupalla ammatillista osaamista.

- Tein vientihuolitsijan työtä eli hoidin Hietasen satamasta lähteviä merirahtikuljetuksia ja siihen liittyvää dokumentointia sekä yhteydenpitoa asiakkaiden ja sidosryhmien välillä.

- Parasta kesätyössäni oli jonkinlainen arkirutiini sekä se, että viihtyy työssä. Olen oppinut paljon logistiikan eri osa-alueista tämän työn ansiosta.

Janetten opiskelu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa XAMKissa on jo loppusuoralla ja vain opinnäytetyötä vailla.


Jenna Mäkinen

Jenna oli kolmatta kesää peräkkäin Stevecolla vientihuolitsijana.

Kesätyö huolinnassa liittyy Jennan tämänhetkisiin opintoihin ja hän kokee, että tulevaisuuden kannalta on hyvä nähdä logistiikkaa myös huolinnan näkökulmasta.

- Työhön kuului vientilähetysten seurantaa, lastausohjeiden antamista, vientidokumenttien laatimista, sekä yhteydenpitoa asiakkaiden ja sidosryhmien välillä. Tänä kesänä työskentelin pelkästään konttilaivausten parissa, mutta kahtena edellisenä kesänä työskentelin myös autokuormausten kanssa.

Kesätyön päätyttyä Jenna lähti jatkamaan logistiikkainsinööriopintojaan.

Santtu Tervonen

Santtu opiskelee liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi viimeistä vuotta Kotkassa. Aiempina kesinä hän on työskennellyt kaupan alalla sekä paperiteollisuudessa. Kesätyön Stevecolla logistiikan parissa hän näki hyvänä lisänä täydentää loppuopintoja.

- Kesätöissä vastasin huolitsijana transitoliikenteestä Venäjälle, käytin tullissa erilaisia todistuksia ja tein eri maihin lähteville kuljetuksille rahtikirjoja.

- Hyvä ilmapiiri ja hyvät työkaverit tekevät työpäivästä loistavan. Yhteistyön kehittäminen työpaikan sisällä parantaa työn laatua ja tiedon liikkuvuutta, joka on tärkeää varsinkin näissä hommissa. Myös esimiesten rooli on tärkeää ja ongelmatilanteissa heiltä sai tarvittavia neuvoja sekä apua.

- Kesätöissä parasta oli ehdottomasti hyvät työkaverit, joiden kanssa juttu luisti hyvin töiden ohella. Heiltä sain hyvää perehdytystä alalle.

Santun työpiste oli Mussalon Merituulessa.


‍Pinja Lindström

Pinjan kesätyö oli huolinnassa, viennin puolella.

- Olin yhteydessä asiakkaisiin, loin järjestelmiin viitteet ja erät asiakkaiden bookkauksille ja laitoin ne eteenpäin, syöttelin lopputietoja ja hoidin kuljetusten tullauksia. Välillä piti vahvistaa lähteneet laivat asiakkaille.

- Olin kuullut Stevecon olevan reilu ja hyvä työpaikka ja tämä tuli nyt todettua myös itse. Ajattelin, että saisin täältä hyvää opetusta ja kokemusta alasta. Stevecosta tiesin entuudestaan, että se on suuri logistiikka-alan yhtiö, joka on erikoistunut ahtaus- ja logistiikkapalveluihin.

- Olen oppinut kesän aikana paljon uusia asioita, ja työ on avannut silmiäni sen suhteen mitä tahdon jatkossa tehdä. Olen suunnitellut aloittavani opinnot AMK:ssa väyläopintojen kautta.

Pinjan mielestä hyvä työpaikka on tasa-arvoinen ja reilu. Siellä on hyvä työympäristö, toimiva kommunikaatio sekä luotettava johto. Hyvässä työpaikassa annetaan rakentavaa palautetta. Steveco kesätyöpaikkana vastasi hänen odotuksiaan.
T‍uomas Röyskö

Tuomas pohti kesätyöpaikkoja ajatuksena löytää työ, jossa olisi mahdollisuus hyödyntää osaamista sekä avartaa näkemystä työelämästä tekemällä uusia asioita uudessa miljöössä.

- Kun pohdin mahdollisia ratkaisuja asettamilleni kriteereille, sain isoveljeltäni suosituksen Stevecon kesätöistä.

Tuomas sanoo, että Stevecon tarjoamassa kesätyössä kiinnosti erityisesti yrityksen vankka historia sekä työkuvan kansainvälisyys.

- Koin myös, että kyseinen työ asettaisi minulle haasteita, joiden selvittämisestä oppisin uutta. Olen tehnyt aikaisemmin töitä pienissä yhtiöissä, joten ajatus yhtiön suuruudesta oli myös mieluisa. Olen tehnyt monenlaista työtä rakennustyömaan apupojasta vanhainkodin ohjelmanjärjestäjäksi. Pisin työsuhteeni löytyy kuitenkin kuljetusalalta kuriirin työstä, jota tein lukion sekä varusmiespalveluksen ohella.

Tuomaksen kesätyö oli Vuosaaressa lastinluovutuksessa.

- Siihen, että kontti siirtyy laivasta rekan päälle, liittyy taustatyötä toimiston puolella. Tätä urakkaa teimme kolmihenkisessä tiimissä Vuosaaren Gatehousessa. Työnkuvaan kuului mm. eri ohjelmistojen käyttö, Tullin kanssa tiiviin yhteistyön ylläpitäminen, sähköposteihin ja puhelimeen vastailu sekä asiakaspalvelu.

- Steveco kesätyöpaikkana on vastannut odotuksiani pääasiassa positiivisella tavalla. Oli hienoa työskennellä ihmisten kanssa, jotka tukevat toisiaan ja joilla on yhteinen päämäärä.

- Arvostan sitä, että minulla on ollut mahdollisuus tehdä merkityksellistä työtä ja ottaa vastuuta omista työtehtävistä sekä havaita oman panokseni tuottama lisäarvo. Olen saanut arvokasta kokemusta sekä hyviä muistoja tästä kesästä!

Tuomaksen mielestä hyvä työpaikka on sellainen, jossa vallitsee tehokkuus ja positiivinen ilmapiiri, tekemisen meininki ja työkaverit tukevat toisiaan. Hyvässä työpaikassa on myös läpinäkyvyyttä, tiedonkulku on avointa sekä rehellistä. Lisäksi hyvässä työpaikassa annetaan vastuuta. Nämä tekijät luovat perustan hyvinvoivalle työympäristölle.

- Olen kiinnostunut kaupallisesta alasta erityisen paljon. Talouden maailma on kiehtova, ja sen monimuotoisuus houkuttelee minua yhä enemmän. Haluan ymmärtää, miten yritykset toimivat, miten taloudelliset päätökset vaikuttavat markkinoihin ja yhteiskuntaan sekä miten kansantaloudet ovat keskinäisessä vuorovaikutuksessa.

Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

- Viiden vuoden päästä olen uunituore kauppatieteiden maisteri valmiina ottamaan elämän ohjat omiin käsiin. Todennäköisesti olen muuttanut jo takaisin Helsinkiin Lappeenrannasta, jossa opiskelen teknisessä yliopistossa. Olen myös siirtynyt jo työelämään.