Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Satamien Työturvallisuusviikko 2.-6.10.2023

Satamien yhteistä työturvallisuuspäivää vietettiin ensimmäisen kerran lokakuun ensimmäisenä maanantaina vuonna 2017. Työturvallisuuspäivää on sen jälkeen vietetty vuosittain vaihtelevin teemoin ja aikaan, jolloin pimeä ja liukas vuodenaika ovat jo nurkan takana. Näkymisen ja askeleen pitämisen lisäksi on muistutettu keskittymisestä ja havainnoimisesta, ohjeiden noudattamisesta sekä lähetä piti- ja vaaratilanteiden ilmoittamisesta sekä yhteisen työpaikan pelisäännöistä.

Viime vuonna teemapäivä venyi teemaviikoksi ja niin nytkin. Tänä vuonna Satamien Työturvallisuusviikkoa vietetään 2.–6. lokakuuta.

Tämän vuoden työturvallisuusviikon teemaksi valikoitui työergonomia. Satamatyön fyysisiä kuormitustekijöitä ovat työasennot, työliikkeet, liikkuminen ja fyysisen voiman käyttö. Myös toimistotyössä on tärkeää, että istumista, seisomista ja liikkumista sekä työtapoja voi säädellä. Liiallinen fyysinen kuormitus on yhteydessä tuki- ja liikuntaelinoireisiin, jotka ovat usein syynä sairauspoissaoloihin.

Työturvallisuusviikon teema Työskentele, istu ja liiku oikein – muista ergonomia koskettaa kaikkia meitä työn luonteesta riippumatta.

Teemaviikon pääjärjestäjä on Satamaoperaattorit yhteistyökumppaneinaan Suomen Satamat sekä ammattiliitot AKT ja PRO.

HaminaKotka satamassa työturvallisuusviikon tapahtumapäivä on tiistai 3.10.2023 ja tapahtumapaikkana Mussalo.

Tutustu tapahtumapäivän ohjelmatarjontaan