Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Kuivahkoa asiaa

Kouvolaan aikovat perustaa kuivasataman. Anteeksi, jos oikeissa satamakaupungeissa hymyillään vinosti. Kuivasatama on vähän kuin kuivan maan mökki. Sekin on mökki, mutta vähän nolosti, kun ei ole vettä ihan rannassa. Kuivakäymälä ei vedä vertoja vesiklosetille. Kuiva kaivo on pelkkä kuoppa.

Kuivasatamassa voi kuivaharjoitella. Sitähän harjoitetaan silitysraudalla, joka eteen ojennettuna markkeeraa pistoolia. Nuorukaiset kuivaharjoittelevat likkojen kanssa olemista. Ei se ole samaa kuin elävä Jessica. Sikäli kun haluan muistaa, kunnallisessa uimakoulussa kuivauinti oli mukana jossain siinä käsipohjan ja liukumisen jälkeen.

Mutta asiaan, jos se nyt tässä yleensä on mahdollista. Kotkassa on valtava kenttä, niin sanottu autokenttä, vähällä käytöllä. Mitsubishi ei ole mennyt massoittain Moskovaan enää vuosiin.

Kenttä kaipaisi käyttöä ja on taas aika tehdä miljoonien arvoinen konsultointi ilmaiseksi, pelkästä ahtaajan pojan velvollisuudesta.

Kouvolalaiset voisivat käydä kuivaharjoittelemassa kuivasatamaansa varten. Ensimmäisenä päivänä kaukaa näytettäisiin lukkeja ja muita suuria koneita, toisena päivänä Valkealan metsistä syntyisin oleva kuiva-ahtaaja saisi jo kosketella, rukkaset kädessä.

Käyttömahdollisuuksia on F1-kisoista lähtien. Ratamestari tekee tiukat mutkat, laitetaan kanttareita ja on turvallista ulosajotilaa kuitenkin.

Varsin paljon lasken filmiteollisuuden varaan. Kuten hyvin tiedetään, kustannussyistä on paljon tehty esimerkiksi Hyrylän sorakuopilla. Mainittakoon vaikka Pekka ja Pätkä Suezilla, monenmoiset kotimaiset lännenfilmit ja suurimpana projektina NASAn lento muka kuuhun.

Suurella kentällä voi filmata minkä hyvänsä asfalttiviidakkoteemaan kuuluvan filmin. Yksi elokuvalaji on juoneltaan monimutkainen filmi, jossa puupökkelömäiset antisankarit varastavat autoja ja sitten jahdataan. Jonnet ympäri maailman katsovat ja saavat vaikutteita.

Myös avaruudesta tulevat elokuvahirviöt voisivat laskeutua autokentälle. Jos halutaan, ja jostain ihmeen syystä halutaan, tehdä katastrofifilmi, jossa tuli palaa ja huonosti käy, niin sellaisen voivat tehdä keskellä kenttää, ei ole tulen leviämisen vaaraa. Tai kuvatkoot tällaisen setämiehen mielestä typerää Posse-räjäyttelyä. Kunhan maksavat.

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.