Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Slotitus tehostaa satamapalveluita

Rekoilla saapuvien alastulojen hallitsemista tehostavan slotitusjärjestelmä TASSin (Truck Appointment System Steveco) tavoitteena on ehkäistä purkupaikkojen ruuhkautuminen ja siitä aiheutuvat aikatauluongelmat. Rekkojen slotitus alkoi helmikuussa Hietasessa. Mussalon MC4 varastolla slotitus otettiin käyttöön huhtikuun alussa ja tavoitteena on sen käytön laajentaminen kappaletavara-autojen osalta portaittain kaikkiin Mussalon terminaaleihimme syksyyn mennessä.

”TASS-järjestelmässä kuljetusliike varaa lasteja hakeville ja lasteja tuoville autoille aikaikkunat, joiden mukaan ne saapuvat ja jolloin heitä palvellaan. Lyhennämme autojen satamassa oloaikaa ja tehostamme autojen kääntöaikoja. Palvelumme paranee, kun tiedämme meille tulevien autojen tuloajat, jolloin meillä on parempi mahdollisuus suunnata resursseja autojen purkuun”, kertoo Stevecon kehitysjohtaja Heikki Jääskeläinen.

Stevecon asiakkaana olevan kuljetusliikkeen ei tarvitse hankkia mitään sovellusta käyttääkseen slotitusjärjestelmää. Riittää, että kirjautuu netissä olevaan TASS-järjestelmään, hakee sieltä terminaalin, valitsee sopivan aikaikkunan ja varaa sen. Varauksesta lähtee viesti kuljettajalle. Kun kuorma on lastattu, avaa kuljettaja matkapuhelimesta sovelluksen ja kuittaa matkan alkaneeksi. Kun autot ovat liikkeellä, Stevecon terminaalissa nähdään, miten autojen aikataulut pitävät.

Kuljetusliikkeelle slotitus merkitsee toiminnan nopeutumista, kun purkukalusto on valmiina. Turhat odotusajat sataman ruuhkaisella purkualueella vähenevät. Muutos merkitsee myös sitä, että kuljetusliikkeet pystyvät aikatauluttamaan muut palvelutarpeensa paremmin, kun tietävät milloin auto vapautuu meiltä seuraavaan kohteeseen.

Linkki TASS-järjestelmään

Kuva: Niko Arola

Tietoa kirjoittajasta

Satama

Satama on Stevecon asiakaslehti, joka ilmestyy suomenkielisenä kaksi kertaa vuodessa.