Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Miljoonasade

Miljoonasade

Nyt ei kuitenkaan puhuta hyvästä musiikista tai loistavasta sanoittajasta, vaan toivottavasti jo päättyneestä talvesta.

Lumentulo oli rannikolla tänä vuonna runsasta, mutta poikkeuksellisen hankalaksi tilanne muodostui, kun lämpötila sahasi pitkään nollan kahta puolta. Koneet jumissa, liikenne jumissa, konttien kulmat täynnä jäätynyttä lunta eli twislockit eivät mene paikalleen ja kentät niin epätasaiset, että viimeiset liikkuvat koneet joutuivat aika-ajoin etenemään kävelyvauhtia vaurioiden estämiseksi.

Oikeasti kun lasketaan kaikkien satamiemme kunnossapitokulut ja sään aiheuttamat häiriökustannukset yhteen, voidaan sanoa, että lunta ei tullut seitsemääkymmentä senttiä vaan ainakin miljoona euroa.

Ja niin kun olemme maailmalla toitottaneet talven helppoutta meille suomalaiselle operaattoreille! Nyt sattui omaan nilkkaan. No, kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut ja kaikki terminaalimme toimivat koko ajan, vaikkakin ajoittain heikolla teholla.

Mennyt talvi oli olosuhteiltaan poikkeuksellinen ja vaikka muualla maailmassa vastaava olisi tarkoittanut satamien sulkemista, se ei anna aihetta toimettomuuteen. Otimme opiksi: kunnossapidon käytäntöihin ja kalustoon on jo tehty muutoksia tulevia talvia ajatellen. Ei talvea ja sen tuomia operatiivisia ongelmia satamatoimintoihin voi koskaan kokonaan välttää, mutta ainakin varautuminen on nyt toisella tasolla.

Haluankin kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kärsivällisyydestä ja ymmärtämisestä sekä toivottaa hyvää ja lumetonta kesää!

Tapio Mattila

***
Tapio Mattilan pääkirjoitus on julkaistu SATAMA -asiakalehdessämme toukokuussa 2019. Lehti kokonaisuudessan on luettavissa verkkolehtenä.

SATAMA -lehden printtiversion voi tilata tästä

Tietoa kirjoittajasta

Mia Brunila

Mia Brunila on Stevecon myyntijohtaja