Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

"Tyttö on päässyt Vetekille töihin"

- Äiti on aina sanonut, että ahkeruus palkitaan. Parempaa palkintoa en olisi voinut saadakaan kuin työpaikan Stevecolta. On hienoa, että nuorelle annettiin mahdollisuus. Steveco on ollut mielikuvissani suuri yritys ja olennainen osa kotkalaisuutta, enkä olisi ikinä uskonut, että pääsen tänne töihin.

Heidi Hietamäki haki, selvitti haastattelut ja soveltuvuuskokeet, tuli valituksi ja aloitti Stevecon palkkaosastolla palkanlaskijana aivan joulukuun lopussa.

- Ehdin olla kaksi päivää töissä ennen vuodenvaihdetta. Voin sanoa, että aloitin Stevecolla 2017, Heidi nauraa. Työsuhteen alkamisvuodella on merkitystä ainakin sitten kun on palvelusvuosimuistamisten aika.

Kun Heidi haki avoinna ollutta palkanlaskijan paikkaa, hän luonnollisesti tutkiskeli työn tarjoajaa etukäteen. – Olin kuullut, että Stevecolla on paljon pitkiä työsuhteita ja siitä tietää, että työpaikka on hyvä. Kun Erkinkulmassa kerroin asiakkaille, että olen päässyt Stevecolle töihin, sain kuulla pelkästään myönteisiä asioita ja onnitteluja. Eräskin kanta-asiakas kertoi muille ylpeänä, että tyttö on päässyt Vetekille töihin.

Heidi sanoo, että ensimmäisten kuukausien aikana mielikuvat Stevecosta työnantajana ja työyhteisönä ovat vain vahvistuneet. - Stevecolaiset ovat me, yhtenäistä porukkaa. Toimitusjohtajakin moikkaa kaikkia, eikä ole omassa ylhäisessä yksinäisyydessään.

- Pienimmässä firmassa, jossa olen ollut töissä, oli yrittäjä, minä ja yksi muu työntekijä. Aikamoinen ero nykyiseen.

Siitä ahkeruudesta. K-Market Erkinkulma oli Heidin päätyöpaikka sen jälkeen, kun hän vuosi sitten maaliskuussa palasi avomiehensä kanssa Kotkaan seitsemän Kouvolan ja Lahden vuoden jälkeen. Erkinkulmassa Heidi työskenteli myyjänä, mutta kun viikossa ei kertynyt tarpeeksi työtunteja, hän ehti sen ohella käydä tuuraamassa alkusyksystä lähtien Sami Ristiniemen kaupoissa ja tehdä aulapalvelukeikkoja henkilöstöpalveluyritys Adeccon kautta Cursorilla Eagle-talossa ja Datariinassa - sekä Stevecolla.

- Oli työntäyteinen syksy! Nyt on yksi työpaikka ja yksi työtehtävä, mihin keskittyä. Aivotkin alkoivat syksyllä mennä solmuun, kun oli niin paljon muistettavaa ja erilaisia käytäntöjä.

Päätyminen palkanlaskijaksi ei ollut sattumaa

Heidi valmistui taloushallinnon tradenomiksi Kouvolasta vuonna 2014. Ammattikorkeakoulussa hän suoritti yhden palkanlaskennan kurssin ja myöhemmin Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa palkanlaskennan intensiivikurssin omakustanteisesti työnsä ohella. Ei siis ole ollenkaan sattuma, että hän hakeutui juuri palkkaosastoon töihin.

- Kirjoitin lukiossa pitkän matikan. Olen matemaattinen ihminen ja tykkään numeroista, mutta myös asiakaspalvelusta. Teen töitä myös aulapalvelussa eli yhdistelmä on hyvä. Sain koulutusta vastaavaa työtä ja olen todella nauttinut siitä. Tykkään haasteista ja haastaa itseäni.

Ensimmäisten kuukausien aikana Heidi on laskenut pääasiassa tilapäisten palkkoja. – Olen autellut jo vakituistenkin palkoissa ja käynyt ensimmäisessä palkanlaskennan perusteet -koulutuksessa.

Eteläisessä Kymenlaaksossa on hyvin tyypillistä, että lähes joka huushollista on joku joskus nauttinut palkkaa Stevecon tai jonkun sen edeltäjän palkkalistoilla. Niin on myös Heidin kohdalla.

- Vaari on ollut nuorena poikana tilapäisenä ja mummi on hakenut hänen palkkapussinsa pääkonttorilta.

Kun Heidi oli vielä lukiolainen, Karhulan lukiossa oli yrittäjyyslinja toista vuotta. - Sinä vuonna olin ainoa, joka suoritti sen. Nykyisin yrittäjyyslinjalle pitää hakea. Minulla oli kolmen kaverin kanssa PetCare NY. Yrityksen toimiala oli lemmikinhoitoa, Heidi muistelee ja kertoo, että nykyisellään lemmikinhoito rajoittuu omaan pieneen kissaan.

Nyt kun Heidille on jäänyt vapaa-aikaakin, hän kertoo käyvänsä kuntosalilla ja lenkkeilevänsä

- Olen käynyt myös hiihtämässä kymmenen vuoden tauon jälkeen. Löytyi hyvät sukset ja tuli vihdoin hyvä talvi.

Heidin haastattelu on julkaistu Steveco-lehdessä 1/2018

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.