Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Muutoksen hallitsija

Stevecon logistiikkayksikön operatiivisen päällikön Pauliina Lindholmin työnkuva on monipuolinen. Hänen tavoitteensa on tehdä yksikkönsä toiminnasta entistä sujuvampaa.

Haminalainen Pauliina Lindholm (45) on työskennellyt Stevecolla oikeastaan koko työikänsä. Hän tuli taloon 21-vuotiaana Stevecon oman huolinnan oppisopimuskoulutuksen kautta syksyllä 1996. Siitä asti hän on ollut eri tehtävissä huolintaosastoilla ja erilaisissa toimihenkilötehtävissä, myös myynnin tehtävissä.

Vuodesta 2012 lähtien Lindholm on työskennellyt esimiehenä ja nykyisessä tehtävässään logistiikkayksikön operatiivisena päällikkönä vuodesta 2016.

”Yksikössämme on nelisenkymmentä henkilöä. Vastaan yksikön toiminnasta ja sen kehittämisestä”, Lindholm sanoo.

Lindholmin rooliin kuuluvat vientilaivaus, tuontihuolinta, kuljetuspalvelut ja terminaalien ulkopuoliset varastopalvelut.


Hyvien sattumien summa

Pauliina Lindholm aloitti aikanaan Stevecon Haminan toimipisteessä.

”Sieltä on pelkästään lämpimiä muistoja”, hän naurahtaa.

Kotkassa hän työskennellyt vuodesta 2004. Hän siirtyi huolitsijan roolista myyntiin työskennellen pääasiassa Venäjän transitoliikenteen parissa.

Lindholmin mielestä hänen päätymisensä Stevecolle oli hyvien sattumien summa. Opettajan työ kiinnosti ja hän pyrki yliopistoon opiskelemaan psykologiaa ja kasvatustieteitä, mutta hän ei onnistunut pääsemään sisään.

Oppisopimuskoulutukseen hän pääsi ja sillä tiellä on yhä. Tuohon aikaan elettiin Venäjän liikenteen nousukautta, eikä huolinnan tehtäviin ollut olemassa muuta koulutusta kuin yrityksen oma. Siitä hän on päässyt nauttimaan työuransa aikana muulloinkin uusiin tehtäviin siirtyessään.

”Nykyiset tehtäväni ovat sen verran vaihtelevia, että minulla ei ole mitään kiirettä siirtyä mihinkään. Tämän työnantajan palveluksessa paras juttu on ollut se, että olen päässyt tekemään erilaisia asioita. Siinä pysyy mieli virkeänä.”

Vaihtelua ja laajuutta

Mielenkiintoiseen työhön liittyy olennaisesti myös haastavuus. Lindholm kuvailee johtamaansa kokonaisuutta laajaksi.

”On pysyttävä ajan tasalla kaikilla osa-alueilla. Kun jotain yllättävää tapahtuu, kuten esimerkiksi tämä koronapandemia, luovuus joutuu kyllä koetukselle”, Lindholm kuvailee.

Kun koronan aiheuttamat rajoitukset alkoivat ulottua yhteiskunnan jokaiselle tasolle, Lindholmille se tiesi työntäyteisiä päiviä yksikkönsä uudelleen organisoimisessa.

”Logistiikassa on aina muuttuvia tekijöitä, joihin pitää pystyä reagoimaan. Se on haaste, mutta samalla se on myös ”se juttu”.


Hillary Rose

Vaihteleva työ ja laajan kokonaisuuden hallitseminen yllättävissäkin tilanteissa on Lindholmin työssä parasta, mutta sen ehdoton suola on ”mahtavan ihana työporukka”.

Helpommin ja sujuvammin

Työssään Pauliina Lindholmia motivoi myös kaikenlainen kehittäminen. Logistiikassa toimintojen kehittäminen liittyy nykyisin usein digitaalisuuteen. Vastikään Lindholm oli kehittämässä menestyksellisesti viennin terminaali-ilmoitusten IT-hanketta yhdessä Stevecon IT-osaston kanssa.

”En todellakaan halua siitä kunniaa itselleni. IT-osastomme tekee loistavaa työtä ja kaikenlainen kehitystyö on yhteistyötä.”

Lindholmia kiinnostaa erityisesti se, miten asiat voidaan tehdä työtapoja muuttamalla helpommin ja sujuvammin, toisin.

”Ei ole enää tarkoituksenmukaista, että ihminen on konekirjoittajana. Tavoitteena on, että kerran järjestelmään syötetty tieto menisi läpi koko ketjun. Manuaalisen työn vähentäminen vähentää myös virheitä”, Lindholma pohtii.


Do Tell

Lindholmin mielestä Stevecolla on kehitysmyönteinen ilmapiiri. Ideoita on aika helppoa saada vietyä eteenpäin.

”Mutta jos ideoita alkaa olla paljon, kaikkea ei voida toteuttaa, vaan on tehtävä priorisointia.”

Vapaa-aikana luonnossa

Pauliina Lindholm asuu edelleen Haminassa, omakotitalossa miehensä ja kahden kouluikäisen lapsensa kanssa.

Vapaa-aikaansa hän viettää mielellään metsässä, merellä ja saaressa olevalla mökillä. Lindholm on hurahtanut pioneihin, jonka erilaiset lajikkeet täyttävät omakotitalon pihan.

”Noin 70 lajiketta pihalta löytyy, jollei pionien kannalta huono talvi ole tehnyt tuhojaan.”

***

Teksti: Eija Anttila
Pauliinan kuva: Johanne Wiehn
Pionikuvat: Paullina Lindholm (isossa kuvassa Jan van Leuwe)

Pauliina Lindhomin haastattelu on julkaistu SATAMA-asiakaslehdessämme toukokuussa 2020. Lehti on luettavissa verkkojulkaisuna.

Tietoa kirjoittajasta

Eija Anttila

Eija Anttila on kotkalainen freelancetoimittaja