Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Steveco rakentaa varastoterminaalin HaminaKotka satamaan Mussaloon

Steveco investoi 24.000 m2 kokoiseen varastoterminaaliin ja kahteen noin 450 metriä pitkään raiteeseen Mussalon sataman uudelle D-alueelle. Investoinnilla Steveco toteuttaa strategiaansa tarjoamalla asiakkailleen kattavia logistiikkapalvelukokonaisuuksia. Rakennus sijoittuu D-alueelle vuonna 2019 valmistuneen selluterminaalin viereen.

Varastoterminaalissa tullaan käsittelemään metsäteollisuuden tuotteita. Uudisrakennuksen pääasiakas on Stora Enso, jonka kanssa Steveco on solminut palvelusopimuksen.

”Varastoterminaalin keskeinen sijainti konttilaivalaitureiden sekä konventionaalisten laivojen käyttämien uusien laitureiden välittömässä läheisyydessä mahdollistaa eri laivausmuotojen käytön”, sanoo Steveco Oy:n toimitusjohtaja Jari Immonen.

Rakennustyöt alkavat välittömästi. Varastoterminaali otetaan käyttöön syksyllä 2022. Terminaalin suunnittelussa huomioidaan myös lisääntyvä rautatieliikenne ja sen tehokkuusvaatimukset.

”Stora Ensolla tulee olemaan sellutoimituksia satamaan ja käyttöä uudelle terminaalille. Se on loistavalla paikalla Mussalon D-alueella ja tarjoaa tehokkaat, turvalliset ja ympäristöä säästävät toimitusmahdollisuudet eri kuljetusmuodoille niin Eurooppaan kuin valtamerten taakse. Terminaalia pystytään myös hyödyntämään tarvittaessa jakelukeskuksena”, kertoo Stora Enson Suomen logistiikasta vastaava johtaja Timo Hatva.

HaminaKotka Satama Oy on vuosina 2017–2020 kehittänyt Mussalon D-osan perusinfraa, täyttänyt vesialueita sekä rakennuttanut uusia rautatieyhteyksiä, 17 hehtaarin satama-altaan (haraussyvyydeltään -17,7 metriä), 620 metriä pitkän aallonmurtajan ja 220 metriä pitkän laiturirakenteen. Aluetta kehitetään edelleen satamayhtiön toimesta vuosien 2021–2023 aikana lisäämällä sinne järjestelyraiteita varastoterminaalien tarpeisiin sekä rakentamalla uusia laituriosuuksia 450 metriä. Satamayhtiön investointien yhteisarvo on yli 70 miljoonaa euroa, josta osa on EU:n Verkkojen Eurooppa-ohjelman rahoittamaa.

”Mussalon D-alueesta on muodostunut valtakunnallisesti merkittävä metsäteollisuuden logistiikkakeskittymä, joka alusliikenteen 15,3 metrin kulkusyväyksineen on kilpailukykyinen koko Itämeren alueella”, sanoo HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.
Timo Hatva Stora Ensolta, Jari Immonen Stevecolta ja Kimmo Naski HaminaKotka satamalta esittelivät uutta terminaalihanketta.