Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Satamien työturvallisuuspäivä 4.10.2021







Turvallisuus kuuluu jokaiselle teemana satamien työturvallisuuspäivänä 4.10.2021

Satamien työturvallisuuspäivä lokakuun alussa osuu aikaan, kun pimeä ja liukas vuodenaika ovat jo nurkan takana. Satamatöissä on päivänvalon hiipuessa ja talven tullen useita vaaran paikkoja. Hommien tulee luistaa, mutta askeleen pitää.

Näkyvät ja suojaavat työasut ja moni muu vuosikymmenten saatossa otettu kehitysloikka ovat parantaneet oleellisesti satamatyön turvallisuutta. Mikään yksittäinen toimenpide tai ohjeistus ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että jokainen ihminen on itse vastuussa turvallisuudestaan.

Työnantaja vastaa siitä, että työpaikka on turvallinen ja työntekijän velvollisuus on noudattaa määräyksiä ja ohjeita sekä huolehtia omasta ja muiden työtekijöiden turvallisuudesta. Havaitsemistaan puutteista ilmoittaminen työpaikalla sovitulla tavalla on tärkeää. Turvallisuushavaintoilmoituksen tekemistä ei kannata vähätellä. Jos viittaa kintaalla pienelle turvallisuusuhkalle, saattaa joutua myöhemmin ison onnettomuuden todistajaksi, ellei jopa uhriksi.

Tämän syksyn työturvallisuuspäivän teemaksi on valikoitunut Turvallisuus kuuluu jokaiselle. Satamien työturvallisuuspäivää vietetään maanantaina 4. lokakuuta 2021 kaikissa Suomen satamissa. Teemapäivän pääjärjestäjä on Satamaoperaattorit yhteistyökumppaneinaan Satamaliitto sekä ammattiliitot AKT ja PRO