Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

HaminaKotka Satama Oy:n muuttuneet kulkulupakäytännöt

HaminaKotka Satama Oy on päivittänyt kulkulupakäytäntöjään 13.5.2024 alkaen. Suurimpana muutoksena kulkulupien myöntämisessä on siirrytty malliin, jossa yritystiedon ja rekisterinumeron lisäksi kulkulupaan lisätään ajoneuvoa kuljettavien tiedot sekä mahdolliset matkustajatiedot. Nimien toimittaminen on luvan saannin edellytys.

Mahdolliset matkustajatiedot tulee ilmoittaa kaikissa määräaikaisissa luvissa. Muissa kuin määräaikaisissa luvissa matkustajatiedot eivät ole välttämättömiä, mutta kuten tähänkin asti kulkuluvan haltija vastaa kyydissään olevista henkilöistä ja heidän pääsystään satama-alueelle oikeasta syystä. Työkoneita koskeviin kulkulupiin nimitietoja pyydetään soveltuvin osin.

Myös kulkulupien voimassaoloaikoihin tulee muutoksia. Satamatoimijan oman henkilökunnan luvat säilyvät ennallaan. Muilta osin vanhat jatkuvat kulkuluvat poistuvat käytöstä ja ne muutetaan määräaikaisiksi. Uusia kulkulupia myönnetään lähtökohtaisesti kertalupina. Perustelluista syistä lupia voidaan tehdä määräaikaisina.

Sataman tiedote

HaminaKotka Satama Oy