Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Yksilöllisyyttä suunnittelusta toimitukseen

Q Yachts on suomalainen huippumodernien sähköveneiden valmistaja. Suomessa ja Puolassa käsityönä syntyvät veneet varustellaan ja viimeistellään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Myös kuljetus suunnitellaan asiakkaan tarpeisiin ja aikatauluun sopivaksi.

“Sähköveneiden Teslaksi” kutsuttu Q Yachts valmistaa yksilöllisiä veneitä, joista nauttii käyttäjien lisäksi ympäristö: erittäin hiljainen ja energiatehokas sähkövene on ympäristöystävällinen tulevaisuuden tuote, jonka kysynnän oletetaan kasvavan merkittävästi.

Pääosa Q Yachtsin sähköveneistä myydään suoraan yksityishenkilöille sekä jälleenmyyjien kautta eri puolille maailmaa. Tällä hetkellä päämarkkina-alue on Keski-Euroopassa, missä sähköveneiden kysyntä kasvaa koko ajan.

Q Yachtsin toimitusjohtaja Johan Uunila kertoo, että Suomessa ja Puolassa valmistettavien veneiden kuljetus tapahtuu kaukomaihin meriteitse. Euroopan toimitukset hoituvat maitse – yhdellä rekkakuljetuksella perille asti.

”Toimitukseen sisältyy paljon koordinoitavia asioita eri kumppaneiden kanssa. Tullausten ja vakuutusten lisäksi esimerkiksi kuljetuksen purku asiakkaan päässä edellyttää omaa suunnitelmaa aikatauluineen ja nostureineen”, hän huomauttaa.

Ajallaan ja turvallisesti perille

Q Yachtsin ja Stevecon ensimmäinen yhteinen projekti sisälsi huippumodernin Q30-veneen toimituksen Kotkasta Toscanaan, Italiaan. Steveco vastasi veneen aikataulun mukaisesta toimituksesta perille asti.

Yksilöllisten erikoistuotteiden kuljetuksessa luottamus kumppaniin on tärkeää, sillä saumaton yhteistyö on osa loppuasiakkaan hyvää asiakaskokemusta.

“Meidän asiakkaallemme eli ostajalle oleellisinta on, että vene saapuu ajallaan ja turvallisesti perille. Stevecon kanssa kaikki sujui hyvin. Olemme todella tyytyväisiä”, Uunila kiittelee.

“Steveco on iso toimija, jolla on kattavat verkostot ja osaamista. Arvostamme yhteistyössä tietysti myös kilpailukykyistä hintaa.”

Yli 20 vuoden kokemus vaativista maakuljetuksista

Steveco on toiminut Suomen rajojen ulkopuolelle suuntautuvien maakuljetusten operaattorina jo parinkymmenen vuoden ajan.

“Meillä on hyvät kontaktit ja pitkäaikaiset kumppanit, joiden kanssa hoidamme hyvinkin erityyppisiä kuljetuksia esimerkiksi yksittäisistä autoista useamman sadan auton kokonaisuuksiin ja erikoiskalustoa edellyttäviin vaativiin kuljetuksiin”, kuvailee Stevecon myyntipäällikkö Marko Tuokko.

Sähköveneen kuljetus edellyttää kuljetuskumppanilta erikoisosaamista.

“Lithium-akuston sisältävä Q Yachtsin sähkövene on ADR-kuljetus. Kyseiselle kuljetukselle kuljettajalta vaaditaan vaarallisten aineiden kuljetuslupa”, hän kertoo.

Erikoiskaluston ja -järjestelyjen takia kriittisiksi nousevat hyvä projektinhallinta ja aikataulutus. Steveco seuraa tarkasti kuljetusten etenemistä ja raportoi etenemisestä sovitulla syklillä asiakkaalle.

“Sähköveneiden kuljetus vaatii juuri sellaista palvelua, johon meiltä löytyy kokemus, asiantuntemus ja oikea kalusto. Olemme erittäin mielellämme mukana viemässä ympäristöystävällisiä, suomalaisia huipputuotteita maailmalle”, Tuokko sanoo.

***

“Veneen purku tapahtuu aina tilanteen ja asiakkaan tarpeen mukaan. Tässä tapauksessa vene laskettiin suoraan vesille. Vesillelaskun yhteydessä tehtiin vielä joitakin asiakkaan toivomia viimeistelytöitä, jotka Q Yachtsin asiantuntija saapui paikan päälle toteuttamaan”, Uunila kertoo.

Q Yachts

Vuonna 2015 perustettu Q Yachts on suomalainen sähköveneiden kehittäjä ja valmistaja.

Liikevaihto vuonna 2021 noin 0,5 Meur, tänä vuonna tavoite kaksinkertaistaa liikevaihto noin 1 miljoonaan euroon.

Veneet valmistetaan Suomessa ja Puolassa. Rungon innovatiivisen muotoilun ansiosta vene liukuu erittäin tasaisesti ja energiatehokkaasti ilman päästöjä.

Markkina-alue koko maailma.

Lisätietoja

Teksti: Annukka Ollitervo
Kuvat: Johannes Wiehn ja Q Yachts

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Stevecon SATAMA-asiakaslehdessä toukokuussa 2022

Tietoa kirjoittajasta

Satama

Satama on Stevecon asiakaslehti, joka ilmestyy suomenkielisenä kaksi kertaa vuodessa.