Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Pauliina aloitti huolinnassa, kun lähes kaikki olivat etätöissä

- Valmistumiseni jälkeen olin Kotkamillsillä logistiikkatiimissä, käsittelin mm. logistiikkalaskuja sekä UPM:n Kymin sellutehtaalla toimitusketjukoordinaattorina. Siellä työni oli kuljetusten valmistelua tehtaalta. Nyt olen päässyt toimitusketjun seuraavaan kohtaan, sanoo Pauliina Rekonen, joka on maaliskuusta 2021 alkaen ollut osa Steveco Logisticsin Hietasen vientihuolintatiimiä.

Pauliina valmistui logistiikkainsinööriksi tammikuussa 2020. Hän kertoo olleensa jo opiskeluaikana Kotkamillsillä työharjoittelussa ja teki sinne opinnäytetyönsä, joka liittyi sähköisiin konttibookkauksiin.

Kun työnhaku oli ajankohtaista, Pauliina huomasi, että Stevecolle haettiin vientihuolitsijaa Kotkaan. Hän lähetti hakemuksen ja sai heti samana päivänä kutsun haastatteluun. Aiempaa kokemusta esimerkiksi kesätöiden kautta hänelle ei Stevecosta ollut. Sen sijaan vientihuolinta-asiakas on tuttu.

- Hoidan Jenny Kaunolan kanssa UPM:n vientihuolintaa.

- On ollut kiirettä, ei tarvitse sormia pyöritellä, Pauliina vastaa kysymykseen, onko Hietasen kohtuullisen korkeat volyymit näkyneet hänen työpöydällään.

- Meitä on viisi huolitsijaa tiimissä, mutta itse en vielä osaa muita kuin UPM:n hommia. Myöhemmin varmaan, kun on enemmän aikaa, pääsen toivottavasti opettelemaan muitakin asiakaita. Sen lisäksi minua kiinnostaisi nähdä myös Mussalon konttimaailmaa.


Ensimmäiset kuukaudet lähes tyhjässä konttorissa

Pauliinan alku uudessa työpaikassa on ollut jokseenkin erikoinen. Hän aloitti maaliskuun alussa ja tapasi valtaosan työkavereistaan ensimmäisen kerran vasta kahdeksan kuukautta myöhemmin loka-marraskuun vaihteessa, kun etätöissä olleet palasivat pääkonttoriin. Kaikki eivät ole jatkossakaan joka päivä paikalla, sillä marraskuun alusta huolintayksikössä samoin kuin muissakin toimihenkilötehtävissä Stevecolla alkoi ns. hybridimalli eli lähi- ja etätyön vuorottelu.

- Minullakin alkoivat etätyöt nyt marraskuussa. Olen joka toinen viikko kotitoimistossa, mutta jo ensimmäisen viikon aikana huomasin, miten hyvä työpiste minulla konttorilla on. Kodin etätyöpistettä täytyy kyllä työstää, Pauliina toteaa. Ihan uusi asia ei etätyön tekeminen hänelle kuitenkaan ole, sillä sitä hän ehti tehdä jo UPM:llä.

Väinö ja Aarni huolehtivat vapaa-ajasta

Pauliina on paljasjalkainen kotkalainen. Hän asuu Karhulassa, mutta sellaista päivää ei taida ollakaan tai ainakin niitä on harvassa, jolloin hän ei työpäivän jälkeen aja Sutelaan. Isän pihapiirissä on talli ja siellä asuu Pauliinan 4- ja 3-vuotiaat oripojat Vuoren Varjo (eli Väinö, 4 v.) ja Amaranth (Aarni, 3 v.).

- Sain ensimmäisen oman hevosen, kun olin 13-vuotias. Nykyiset hevoseni ovat niin nuoria, että viime ja tänä vuonna olemme käyneet vain suomenhevosten laatuarvosteluissa. Minun lajini on kouluratsastus ja edustan Kotkan Ratsastajia.

- Meillä ei ole omaa kenttää, mutta Katajasuolle on vain kymmenen minuutin matka ja treenaan siellä kentällä ja maneesissa oman valmentajani Sanna Parosen johdolla ja käyn myös tallilla vierailevien valmentajien kouluvalmennuksissa. Se, että hevoseni ovat oreja, aiheuttaa välillä pientä säätöä ratsastusaikatauluihin, Pauliina naurahtaa.

- En ehdi oikeastaan mitään muuta tehdä tai harrastaa vapaa-aikanani. Onnekseni isäni hoitaa hevosten aamu- ja iltaruoat!

***

Ratsastuskuva on otettu suomenhevosten laatuarvostelufinaalissa 2021. Kuvassa Pauliina ja Vuoren Varjo, kuvaaja: Leena Kahisaari.

Pauliinan haastattelu on julkaistu Stevecon henkilöstölehdessä joulukuussa 2021.

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.