Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Suomi, Korea vai joku muu?

Näin vuoden viimeisenä päivänä on luontevaa vetää yhteen koko kuluva vuosi 2018 täältä Koreasta. Koreassa suorittamaani maisterin tutkintoon kuului kymmenen kurssia ja päättötyö, sekä erilainen määrä muita professorien osoittamia tehtäviä, kuten opetusta, konferenssiesityksiä ja muuta tutkimusta. Kaikkein parasta koulussa oli pääsy akateemikkojen julkaisuihin ja laajaan kokoelmaan erilaisia tutkimuksia logistiikasta, merenkulusta ja yritysrahoituksesta. Kiinnostavaa luettavaa on enemmän kuin ehtii lukea.

Soul on ollut ajoittain jopa hurja paikka asua ja vaikka elämä suurkaupungissa usein mielletään hienoksi, on siinä miinuksiakin. Jatkuva väenpaljous ja tungos ei ole alkuhuuman jälkeen hienoa ja välillä toivoisi omaa tilaa ja rauhaa jota ei Soulista löydy. Hiljaisuutta arvostan myös enemmän kuin ennen. Toisaalta on asiakkaana mukavaa, kun kaikki on aina auki ja joka paikkaan pääsee aina kun itselle sopii lähes ilman rajoituksia. Suuret asiakasvolyymit vetävät puoleensa laajan tarjonnan erilaisia palveluita. He, jotka sanovat ettei New York ikinä nuku, pitäisi katsoa Soulia!

Yksi vaihe täällä Koreassa nyt kuitenkin loppuu, sillä sain viikko sitten päättötyöni hyväksytysti läpi puolustustilaisuudessa ja työni on nyt tulostettu ja palautettu yliopiston valmistumisprosesseja varten. Prosesseissa menee muutama kuukausi, ja valmistumiseni on helmikuun lopussa, mikäli mitään uutta ja yllättävää ei ilmene. Toivottavasti ei ilmene.

Näin ollen vuoden 2019 alku menee tulevaa suunnitellessa ja ansioluetteloa päivitellessä. Samalla tulevat ensimmäiset oikeat lomat pitkään aikaan joten voin vihdoin avata kaikki ne kirjat, jotka odottavat kirjahyllyssä. Suurin kysymysmerkki työpaikan ohella on tietysti tuleva asuinpaikka: Suomi, Korea vai joku muu.

Näillä pohdinnoilla vuoteen 2019. Hyvää uutta vuotta blogin lukijoille!

Tietoa kirjoittajasta

Tuomo Keltto

Tuomo Keltto on logistiikkainsinööri, joka jatkoi opiskelujaan Seoulissa Etelä-Koreassa. Hän opiskeli Korean hallituksen stipendillä kansainvälisen kaupan ja logistiikan maisteritason tutkintoa. Hän valmistui keväällä 2019 ja on nyt palannut Suomeen. Hän työskentelee Nesteellä Porvoossa ja hallinnoi materiaalivirtoja jalostamoalueelle. - Keltto on ollut aiemmin Stevecolla Hietasessa kolme kesää tilapäisahtaajana ja yhden kesän työnjohtajana.