Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Veikko haki kokemusta tulevaisuuttaan varten

- Satamassa työskentely on aina ollut to do-listallani. Lapsuudenkotini ja perheeni kesämökki ovat lähiseudulla ja ohi veneillessä seurasin jo ihan pikkupoikana, miten Vuosaaren rakentaminen eteni, kertoo kesän Vuosaaren lastinluovutuksessa työskennellyt Veikko Röyskö.

- Opiskelen kaupallista alaa ja logistiikka sen kaikkine erilaisine tuotantoketjuineen kiinnostaa minua samoin kuin standardointimaailma. Esimerkiksi kontti on perusyksikkö ja kaikki ihmiset globaalisti tietävät mistä puhutaan. Uskon, että kokemus näistä palvelee tulevia tarpeita ja ammattitaitoani.

- Kesätöitä etsiessäni tutustuin erilaisiin vaihtoehtoihin. Tein CV:n ja hakemuksen ja selailin Duunitorin kiinnostavia työpaikkoja. Kriteerit laittamalla tuli hyvä lista oman mielenkiinnon mukaisista kesätyöpaikoista. Stevecon tarjoama lastikoordinaattorin työ vaikutti mielenkiintoisimmalta. Hain työpaikkaa ja tulin ilokseni valituksi haastattelun jälkeen.

Pitkä historia on hyvä referenssi työhakijallekin

Pääkaupunkiseudulla Steveco firmana tai työnantajana ei ole samalla tavalla tuttu kuin Kaakonkulmalla. Veikkokaan ei tuntenut Stevecoa, mutta logo oli jäänyt mieleen venereissuilta.

- Stevecon pitkään jatkunut vakaa liiketoiminta on itsessään referenssi, jota monella työnantajalla ei ole esittää. Heti ensimmäisten päivien perusteella Steveco vaikutti mieluisalta paikalta tehdä töitä: Ihmiset olivat ystävällisiä ja toivottivat minut tervetulleeksi uuteen työhön.

Veikko sai jo ennen työn alkua tutustuttavakseen mm. Tervetuloa Stevecolle-opuksen. Ensimmäisenä työpäivänä toukokuussa Veikko kävi esimiehensä Auli Nymanin kanssa tutustumassa satamaan ja tervehtimässä porukkaa toimintakeskuksessa. Kollegat lastinluovutuksessa aloittivat varsinaisen työhön perehdyttämisen. Kesän aikana tutuksi tuli myös Kotkan lastinluovutuksen väki.

- Jo ennakkomateriaalissa törmäsin myös strategiaan liittyviin asioihin. Stevecon arvot vaikuttivat selkeästi ymmärrettäviltä ja toteuttamiskelpoisilta. Minusta yrityksen vastuullisuusstrategiassa on tärkeää sen helposti ymmärrettävyys ja toteuttamiskelpoisuus. Stevecolla nämä molemmat toteutuvat.

- Omassa työssäni konkreettinen esimerkki vastuullisuudesta on se, että Tullin ja yhtiön oma sisäinen ohjeistus ohjaavat toimintaa, niihin on sitouduttu ja niitä noudatetaan yhteisen hyvän vuoksi.

Mitä toivoit kesätyöltä ennakkoon?

- Toivoin työskentelyni tuovan lisäarvoa tiimilleni. Sen lisäksi toivoin isossa kuvassa auttavani Stevecoa yrityksenä liikahtamaan taas yhden askeleen eteenpäin vahvempana kohti tulevaisuuden haasteita. Henkilökohtaisella tasolla toivoin oppivani mahdollisimman paljon satamassa työskentelystä sekä tästä alasta ylipäätään.

Miten toiveet toteutuivat?

- Olen saanut sen opin, mitä hain. Kokonaiskuva satamatoiminnosta on hahmottunut ja kokonaiskäsitys on paljon parempi kuin aloittaessa. Ei pidä unohtaa sitä, että kokemus isosta yrityksestä on hyvä asia.

- Pyysin eräältä kuljettajalta, että pääsisin hänen kyydissään katsomassa, miten homma toimii terminaalissa. Kokemus vastasikin varsin hyvin sitä kuvaa, mikä minulla oli ennakkoon. Isoja olivat laitteet ja kontit. Kaikesta välittyi, että siellä olivat ammatti-ihmiset työssä.

Syksyn tullen Lappeenrantaan

Syksyn tullen Veikko muuttaa taas Lappeenrantaan tyttöystävän kanssa ja molemmilla jatkuvat opiskelut. Veikon suuntautumisala LUT-kauppakorkeakoulussa on rahoitus.

- Tavoitteena on valmistua kandiksi ensi keväänä ja kaksi vuotta myöhemmin maisteriksi. Sen jälkeen on varmaan edessä paluu pääkaupunkiseudulle, jossa ovat harrastukset sekä molempien perheet ja ystävät.

Veikolla on taustaltaan kilpaurheilija. Hän on voittanut mm. kaksi koululaisten Suomenmestaruutta painissa ja triathlonin puolimatkan SM-pronssia. Nyt hän sanoo kirkkaimpien mitalien saavuttamisen ajan olevan ohi ja sen sijaan hän hakee monipuolisesta extreme-kestävyysurheilusta itsensä haastamista ja ennen kaikkea nautintoa.

- Silloin on hyvä, kun ilmoittautuessa pikkasen pelottaa, että mitenkähän tässä käy.

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.