Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Stevecolaisten pitkät työurat tekivät Jarnoon vaikutuksen

- Stevecolla tehdään pitkiä työuria ja se on minun mielestä erittäin myönteinen asia. Olin edellisessä työpaikassani 15 vuotta, enkä ole tyyppiä, joka haluaa vaihtaa työpaikkaa parin, kolmen vuoden välein, sanoo Jarno Posti. Hän aloitti Stevecon IT-osastolla kesäkuun alussa systeemisuunnittelijana. Aiempaan työpaikkaansa hän meni suoraan koulun penkiltä.

Jarnon edellinenkin työpaikka oli logistiikka-alan yritys, joskin keskittynyt transitovarastointiin ja huolintaan. Siellä Jarno muodosti IT-osaston yksin eli toimenkuva oli hyvin laaja alkaen päätteiden ja älypuhelinten asentamisesta tuotantojärjestelmien räätälöintiin ja kehitysprojekteihin.

- Nyt on mukavaa, kun on työkavereita, joilta voi kysyä neuvoja ja voi jelpata muita. Ja ennen kaikkea voi keskittyä siihen omaan työhön, kun aiemmin kaikki IT-osaston hommat olivat harteilla.

Jarno jakaa kiitosta sekä oman osaston porukalle että muille stevecolaisille tulokkaan ystävällisestä vastaanotosta eli kolmen kuukauden ensivaikutelma stevecolaisuudesta on pelkästään positiivinen.

- Perehdytys alkoi heti ensimmäisenä päivänä eli kävimme läpi erinäisiä asioita. Steveco Logisticsin ihmisten kanssa olemme käyneet läpi tulliteknisiä asioita ja olen kiertänyt tutustumassa Mussalon, Hietasen ja Vuosaaren terminaaleihin. Kouvola ja Mustola ovat vielä käymättä.

- Kesä on ollut monille lomien takia kiireistä aikaa eli ihan kaikkea perehdytystä ei ole vielä ehditty käydä läpi.

Navista ja Flowta

Jarno kertoo paiskivansa tällä hetkellä töitä useiden tietojärjestelmäprojektien kimpussa, esimerkkinä vaikkapa Navis ja Flow, jotka eivät olleet hänelle entuudestaan tuttuja. – Niissä on oma opettelemisensa, mutta olen mielestäni päässyt hyvin sisään niihin.

- Valmistuin tietoliikennetekniikan insinööriksi Kyamkista ja suoritin ylemmän ammattikorkeakoulutukinnon myöskin Kyamkissa 2016. Juuri nyt en näe jatko-opiskeluja ajankohtaisena.

Jarnolla ei luonnollisestikaan ollut tänä kesänä kesälomaa, mutta kesä on mennyt mukavasti lomailemattakin. Vapaa-aika kuluu sujuvasti omakotitaloa rempatessa ja lisäliikunnasta vastaa lenkkeilyä kaipaava koira.

* * *

Jarnon haastattelu on julkaistu syyskuun alussa ilmestyneessä Stevecon henkilöstölehdessä.

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.