Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Koronaa stevecolaisittain

Julkaisimme ensimmäisen korona-aiheisen tiedotteen tai pikemminkin ohjeistuksen Steveco-konsernin henkilöstölle helmikuun puolivälissä. Aika pian sen jälkeen suositeltiin pysyttelemistä omissa joukoissa ja siirtymistä etäpalaverikäytäntöön. Yhtiön hankintaosaston toistaiseksi keskeytymätön desinfiointiainejahti oli jo täydessä vauhdissa.


Laskutuksessa on väljää.Heidi Lipon ottamassa kuvassaAnu Karnaattu vilkuttelee työpisteestään

Kun Suomen hallitus alkoi tehdä omia linjauksiaan, Steveconkin koronaryhmän työmäärä kasvoi ja ryhmän kokoonpano samalla. Ohjeistusta riitti matkustamiseen, karanteenien toteuttamiseen ja ennen kaikkea minkälaisiin toimenpiteisiin on ryhdyttävä, jotta yhtiön toiminta saadaan turvattua yli mahdollisesti vaikeankin epidemian. Toimintoja hajautettiin eri toimipisteisiin ja etätöihin siten, ettei samoja töitä tekevät olleet samoissa tiloissa. Tuotantoyksiköissä hajautettiin sosiaalitiloja sen verran kuin se oli mahdollista ja muistutettiin turvaetäisyyksistä tauoilla. Käsienpesusta on muistutettu kai ihan ärsyttävyyteen saakka.


Myyntijohtaja Markus Myllylän etätyöpäivän kahvihetken kuvasi Saara Myllylä.

Väkeä muistutettiin matalasta kynnyksestä olla pois työmaalta, jos olo tuntuu vähänkään flunssaiselta. Työterveysasemilla otettiin jättiloikkia digitaalisuudessa eli etävastaanotot videoyhteydellä näkivät päivänvalon.

Maaliskuu lopulla suljettiin Uudenmaan raja ja se tiesi isohkoa rupeamaa, kun rakennettiin kulkulupia eli viisumeita niitä tarvitseville. Ohjeet oikeanlaisen kulkuluvan tekemiseksi saatiin vasta poliiseilta ensimmäisenä viisumintarkastuspäivänä. Siihen saakka ohjeistus oli, että työnantajan kuvallinen henkilökortti riittää. Siirtymiset rajan yli töihin Vuosaaren konttiterminaaliin sekä Uudeltamaalta Kotkaan sujuivat koko sulun ajan kommelluksitta.


Vuosaaren sosiaalitilassa tauolla turvavälit ovat kunnossa. Kuvan otti tsv Jani Pöntynen

Vapun jälkeen rauha vallitsee edelleen kaikissa konsernin toimipisteissä ja terminaalit toimivat täysin normaalisti.

Asioita, jotka ovat puhuttaneet väkeä ja jotka liittyvät työn tekemisen malleihin, on käyty läpi ja ne etenevät.

Tiedottamisessa on siirrytty muistutuslinjalle. Pese kädet, muista turvaväli, noudata ohjeita, pidä huoli itsestäsi ja kanna vastuu kanssaihmisistä.
***

Ylimpänä olevan kuvan Kotkan konttiterminaalista on ottanut Joni Hampus maaliskuussa 2020‍.Jani Ylämäki osallistuu etäpalavereihin Vuosaaresta.


Pysyy hiirikin tiukasti otteessa, kun on hyvä tuntuma. Kuva: Kaisa Jauhiainen, Sterm Hamina


Homma pelaa! Kuva: Ari Ehrsten, KCT KotkaHeini Teikari ja kuvan ottanut Sari Laamanen hoitavat huolintaa toistaiseksi Haminassa Stermin tiloissa.

Repe käy muistuttelemassa tauoista ja työajoista ylipäätään viestintäosaston etätoimipisteessä, joka sijaitsee Haminassa.


Maria Garamova hoitaa Steveco Logisticsin ajojärjestelyä kotoa käsin. Kuvan otti Marian tytär Emilia.Hanskat ja käsidesi ovat arkipäivää Mussalossa. Kuva: Vesa Pikkarainen.


Osa laskutuksen väestä siirtyi Hietaseen, mutta se ei ollut este pääsiäisherkuttelulle. Päinvastoin! Kuvan otti Päivi Ravi.

Hietasessa laivat vaihtoivat paikkaa turvaetäisyyttä noudattaen. Kuva: Heikki Jääskeläinen

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.