Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Tino Seppälä opettelee talon tavoille Mussalossa

- Järjestelmät ja työt ovat pääosin tuttuja eli tarvitsee vain oppia talon tavoille, toteaa Mussalon konttiterminaalissa linjatyönjohtajana maaliskuun alussa aloittanut Tino Seppälä. Kyse oli sisäisestä siirrosta, sillä edelliset kuusi vuotta hänen työpaikkansa oli Vuosaaressa.

Ensituntumaa satama-alaan ja Stevecoon Tino otti opiskeluaikanaan.

- Olin 2000-luvun alussa kolme kesää tilapäisahtaajana Mussalossa.

- Opiskelin logistiikkaa, ensimmäisen vuoden Turussa ja sen jälkeen Kotkassa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Kolmannen vuoden suuntautumisopinnot olivat satamatekniikkaa ja merikuljetuksia.

Tino valmistui logistiikkainsinööriksi vuonna 2006 ja pääsi Finnstevelle Kotkaan työnjohtajaksi. 2012 hän siirtyi Tools Finlandin Kotkan keskusvarastoon logistiikkakoordinaattoriksi.

- Tools on iso ruotsalainen mm. teollisuuskomponentteja ja -tarvikkeita myyvä ketju. Hoidin siellä ulkomaankuljetuksia vuoden verran ja se oli ihan mukavaa hommaa. Tuohon ajanjaksoon sisältyy kuljetusjärjestelmän purkaminen Postin alaisuuteen.

Pomoksi Vuosaareen

- Seuraavana vuonna sain Borgin Mikalta vinkin, että Vuosaaressa olisi avautumassa työnjohtajan paikka. Kävin työhaastattelussa ja seuraavalla viikolla aloitin työt.

Siitä alkoi Tinon kuusi vuotta kestänyt työmatka-ajaminen Kotkan ja Helsingin väliä. Kotkassa piti perhe ja juuri Ruonalan rantaan noussut omakotitalo.

- Vuosaaressa kierrätettiin muutaman henkilön kanssa töitä eli olin vuoroon laivapomo, koordinaattori, linjalla tai resurssipomo. Töiden vaihtaminen parin viikon välein oli hyvä rytmi.

Mussalossa Tino tekee sitä, mikä hänelle on kaikkein mieluisinta eli on linjalla.

- Tykkään olla linjalla. Se on tarkkaa hommaa, numeroiden kanssa pelaamista, yhteydenpitoa varustamoihin ja lastien täsmäytystä. Muuten homma on tuttua, mutta vaunujen ohjausta varastoihin ei Vuosaaressa ollut. Olin alkuun yhden päivän varastoilla tutustumassa. Opeteltavaa on vielä edessä. Lisäksi uutta ovat MSC:n laivat

- Vuosaaressa oli mukavaa porukkaa, mutta niin on Mussalossakin. Kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan.

Moottoripyörä hankintalistalla

Työmatkan lyheneminen on iso juttu, kun kotona odottaa kolme tenavaa. Tytöt ovat 10- ja 6-vuotiaita ja poika neljä kuukautta.

- On hienoa, kun pääsee olemaan perheen kanssa enemmän. Vieläkin ihmetyttää, kun on aamuvuoron jälkeen niin aikaisin kotona, eikä toisaalta tarvitse herätä aamulla neljältä.

Tinon tyttäristä vanhempi pelaa jalkapalloa ja se haukkaa osansa isänkin vapaa-ajasta. Mutta mitä muuta? - Suurin osa vapaa-ajasta menee nuorempien muksujen viihdyttämiseen sekä omakotitalon pihamaan viimeistelyyn.

- Moottoripyörä pitänee laittaa hankintalistalle, kun se viime kesänä tuli myytyä pois. Nyt jää aikaa myös omille harrastuksille.

* * *

Tino Seppälän haastattelu on julkaistu huhtikuussa 2019 ilmestyneessä STEVECO -henkilöstölehdessä, joka on luettavissa myös verkossa

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.