Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Sukkia, joulupaketteja ja hyvää mieltä

Joulu on vanha ja hyvin perinteinen juhla, jota vietetään eri puolilla maailmaa. Muutamaan päivään tiivistyy useampien viikkojen, jopa kuukausien odotus ja valmistelu. Kausivalot on sytytetty pimeneviin iltoihin jo hyvissä ajoin. Työpaikoillakin valmistaudutaan vuoden vaihtumiseen ja tässä kohtaa ensi vuoden budjetit ja strategiat on taputeltu.


Päivi Pirtilä ja Katja Hitchman

Konttorin suurin jouluilija on pukenut toimiston jouluun jo marraskuun puolella ja antaa joululaulujen rallattaa radiosta. Hän yllättää työkaverit glögillä ja piparkakuilla. Jouluilija ei ehkä enää saa joulukortteja aseteltavaksi kaapin päälle, koska sähköiset muistamiset ovat korvanneet ne, mutta niistäkin pidetään paras ekortti -äänestys. Meitä stevecolaisia työnantaja muistaa perinteikkäällä jouluaterialla eri satamanosissa. Joillekin joululounas mahdollistaa kauan etätyössä olevan kollegan jälleennäkemisen hyvän ruoan äärellä. Se on myös tärkeä tapahtuma ja tulonlähde lounasravintoloiden pitäjille.

Löytyy ihmistyyppejä, jotka ilmoittautuvat vapaaehtoisena töihin, toiset puolestaan nauttivat vapaaehtoistyöstä. Hyväntekeväisyyttä voi tehdä järjestön kautta tai ilman välikäsiä. Väitetään, että vapaaehtoistyö tekee onnelliseksi. Onko näin? Kirjanpidossa työskentelevä Päivi Pirtilä on ollut Satamakatu 3:ssä toimivan Kotkan kierrätys ja avustus -nimisen yhteisön toiminnassa mukana neljä vuotta. Oppi siihen, että on tärkeä auttaa heikommassa asemassa olevia tuli äidiltä. Työssä kohtaa konkreettisesti avunsaajan ja samalla tietää, että apu menee varmasti perille. Avun tarve kasvaa loppuvuodesta, kun koteihin etsitään lahjoja ja koristeita, vaikka käytettyjäkin. Steveco teki joulunajan lahjoituksen yhteisölle tämä vuonna ja mahdollistaa 20 vähäosaisen muistamisen. Muovikassillisella hygieniatuotteita, siivoustarvikkeita ja muutamalla jouluherkulla pääsee aloittamaan kodin rakentamisen.

Työpaikallamme on ollut erilaisia tapoja tehdä hyvää. Pääkonttorin aulasta löytyi Nuorkauppakamarin organisoima Joulupuu-keräys sekä villasukkakeräys! Löydä oma tapasi auttaa sinulle sopivalla tavalla.

Hyvää ja rauhallista joulua!

Katja & Päivi

***

Teksti on julkaistu Steveco-lehden pääkirjoituksena joulukuussa 2021

Stevecolaisten omilla hyväntekeväisyyskampanjoilla tuotettiin jouluiloa kymmenille ja taas kymmenille lapsille, nuorille sekä yksinäisille vanhuksille ja laitoksissa asuville. Joulupuu-keräykseen ja villasukkaprojektiin osallistui työssä olevien lisäksi jo eläköityneitä stevecolaisia sekä stevecolaisten perheenjäseniä. Steveco yrityksenä tukee tänä jouluna lasten ja nuorten mielenterveyttä yhdessä MIELI ry:n kanssa.Timo Falck Kotkan Nuorkauppakamarista vastaanotti Katja Hitchmanilta Joulupuu-keräyksen lahjapaketit toimitettavaksi eteenpäin kotkalaislapsille ja -nuorille.

Joulupuu-keräys toteutetaan non profit -periaatteella eli toiminnalla ei tuoteta voittoa. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja.

Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille sosiaalihuollon ja seurakuntien kautta ilman välikäsiä tai kuluja.


Stevecolaiset ovat neuloneet vuoden aikana huikean määrän villasukkia. Osa sukista menee lämmittämään muistisairaiden vanhusten jalkoja. Tarja Renlund ja Paula Tommola Kotkan Seudun Muistiyhdistyksestä otti sukkalahjoituksen vastaan Salla Saveniukselta.

Kotkan Seudun muistiyhdistys ry on vuonna 1992 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii Kotkan ja sen lähiympäristön alueella muistisairaiden, heidän omaistensa ja ystäviensä tukena, neuvojana ja ohjaajana.

Kassillinen sukkia luovutettiin maanantaina haminalaisen Ravimäen palvelukeskuksen asukkaille. Toimitusjohtaja Jan Attenberg vastaanotti lahjoituksen Piia Virralta.

Sukat menevät Ravimäen palvelukeskuksen vaikeasti vammautuneitten yksikön, kehitysvammaisten yksikön ja palveluasumisen yksikön asukkaille.

Ravimäkiyhdistys ry on perustettu vuonna 1981 ja se toimii vanhusten ja vammaisten sekä pitkäaikaistyöttömien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi voittoa tavoittelemattomana yleishyödyllisenä yhdistyksenä.‍

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.