Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Uusille urille

Steveco tarjoaa aktiivisille työntekijöilleen mahdollisuuksia siirtyä entistä haasteellisempiin tehtäviin. Opiskelu työn ohessa onnistuu myös.

Stevecolla on erittäin hyvä maine työnantajana. Hyvän työnantajan palveluksessa työntekijät viihtyvät pitkään. Stevecolaisten työuran keskipituus on lähes 23 vuotta. Viime vuoden vaihteessa stevecolaisten keski-ikä kaikki henkilöstöryhmät mukaan lukien oli 49,4 vuotta.

Pitkät työurat tietävät sitä, että seuraavassakin palvelusvuosijuhlassa on runsaasti palkittavia: peräti 12 stevecolaista tulee tänä vuonna palvelleeksi yhtiötä 40 vuotta ja yhdeksän palkitaan 30 palvelusvuodesta.

Työssä viihtymiseen liittyy tärkeänä osana se, että työntekijöillä on mahdollisuuksia siirtyä myös uusiin työtehtäviin, edetä urallaan ja tarttua uusiin haasteisiin, yhtiön sisällä. Modernissa logistiikkayrityksessä erilaisia tehtäviä riittää. Rotaatiota vauhdittaa se, että viime aikoina Steveco on jälleen voinut tehdä rekrytointeja myös ulkopuolelta.

Perehdytys on kaiken a ja o

ValokuvaKrista Vuorinen ja Sanna Kangas. Kuva: Johannes Wiehn

Krista Vuorinen (38) ja Sanna Kangas (42) kuuluvat työtehtävien vaihtajiin. Kangas siirtyi loppuvuodesta 2016 vientihuolinnasta lastinhallinnan controlleriksi. Työpiste vaihtelee Hietasen ja Mussalon välillä. Niin ikään vientihuolinnassa työskentelevä Vuorinen on pian vaihtamassa vahinkoriskien controlleriksi Hietaseen.

Kangas hyppäsi eläkkeelle jääneen pitkän linjan stevecolaisen saappaisiin. Ihan yksinkertaisesta hommasta ei ole kysymys, sillä perehdytys ja hiljaisen tiedon siirtäminen kesti kaksi kuukautta.

Vuorinen aloittaa puolestaan tehtävässä, jota Stevecossa ei samassa laajuudessa ole aiemmin ollut. *)

Vaihto uusiin tehtäviin tarkoittaa kummallekin entistä itsenäisempää ja haastavampaa työtä. He voivat vaikuttaa paljon omaan työnkuvaansa, tehdä siitä omannäköisensä. Molemmat luottavat myös siihen, että kyllä työ tekijäänsä opettaa.

Hyvänä apuna ovat myös huolitsijan työssä koetellut henkilökohtaiset ominaisuudet: ulospäinsuuntautuneisuus, oma-aloitteisuus, rohkeus, tarkkuus ja taito lukea tilanteita.

Ison talon edut

Vuorinen ja Kangas sanovat viihtyvänsä Stevecolla erinomaisesti. Jo aikoinaan yhtiöön töihin tullessaan heillä oli mielikuva todella arvostetusta yrityksestä, jossa perusasiat rullaavat. Eikä kuva ole vuosien myötä miksikään muuttunut.

”Iso talo, ison talon edut. Sen verran minulla on kokemusta ”nakkikioskistakin”, että tiedän, mistä puhun, Sanna Kangas naurahtaa.

Työssään naiset arvostavat myös vaihtelevuutta ja sitä, että saa tehdä töitä hyvässä tiimissä. Tehtävien vaihdon yhteydessä on konkretisoitunut erityisesti se, että Stevecolla työntekijät saavat taatusti riittävästi koulutusta. Silläkin on naisten mielestä merkitystä, että Steveco on kotimaisessa omistuksessa ja päätökset tehdään lähellä.

Yksikönjohtaja Heikki Jääskeläisellä on selvä käsitys siitä, minkälaisia työntekijöitä hän tehtäviin hakee. Pohjakoulutus on tietysti hyvä olla olemassa, mutta …

”Minä etsin tehtäviin nimenomaan hyviä tyyppejä, oma-aloitteellisia, joilla on matala kynnys tarttua asioihin, kehittää niitä ja hoitaa työtä itsenäisesti sekä rohkeutta kysyä, jos apua tarvitaan”, Heikki Jääskeläinen sanoo.


ValokuvaFabrizio Ferrara. Kuva: Johannes Wiehn
Työn ja opiskelun liitto

Fabrizio Ferrara (31) työskentelee Stevecon tytäryhtiössä Saimaa Terminalsissa Mussalossa työnjohtajana. Hänellä on paljon hyvää sanottavaa siitä, kuinka mainiosti täyspäivätyön ja opiskelun yhdistäminen onnistuu, jos tahtoa ammattitaidon kehittämiseen on. Hän kiittelee työnantajaa siitä, että lisäopiskeluun on nimenomaan kannustettu.

Ferrara aloitti Stevecolla tilaispäisahtaaja yli kymmenen vuotta sitten, sitten vakituisena, välillä Vuosaaressa, välillä Haminassa. Työnantaja on aina ollut Steveco tai Sterm.

Pari vuotta sitten Ferrara aloitti logistiikan insinööriopinnot Xamkissa, valmista pitäisi tulla vuoden kuluttua keväällä.

”Ilman työnantajan tukea tämä ei onnistuisi. Pekkaset ja muut vapaapäivät ovat aina järjestyneet opintojen kannalta tarpeellisiin paikkoihin”, Ferrara kiittelee.

Teksti: Eija Anttila

Sannan, Kristan ja Fabrizion haastattelu on julkaistu SATAMA-asiakaslehdessämme toukokuussa 2018.

*) Krista Vuorinen aloitti työnsä vahinkoriskien controllerina 1.6.2018. Hänen työpisteensä on Hietasessa.

Tietoa kirjoittajasta

Mia Brunila

Mia Brunila on Stevecon myyntijohtaja