Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Kersantti Emppu löysi kiinnostavan alan

- Huolinnasta en tiennyt etukäteen juuri mitään eli kaikki, mitä kesän aikana olen oppinut, on ollut uutta. Logistiikasta ja kuljetuksista Venäjälle minulla on ollut kaksi kurssia ja niillä puhuttiin TIRreistä ja vastaavista, mutta yhtään TIRriä en kesän aikana täyttänyt. Toki ne kurssit vähän avasivat alaa ennakkoon, kertoi Emilia Etholén lopetellessaan kesätyötään Steveco Logisticsin transitossa.

Viikonlopun mittaisen loman jälkeen Emilialla alkoivat toisen vuoden opinnot Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, jossa hän opiskelee liiketalouden logistiikkaa. Jossain parin vuoden päässä siintelee tradenomin tutkinto.


Emilia Etholén arveli saaneensa kesätyöstään mukaansa paljon eväitä tulevan lukuvuoden opiskeluihin.

- Ensimmäinen vuosi oli tiukka ja hyvin opiskelukeskeinen, mutta nyt on löysempi vuosi edessä, en ota niin rankasti kursseja.

Emilia kirjoitti ylioppilaaksi 2015 Haminan lukiosta ja aloitti kesän saapumiserässä varusmiespalveluksen kuljetuskomppaniassa Haminassa.

- Meitä oli seitsemän naista, mutta Vekaranjärvellä AUKissa tuvassa oli 15 naista ja se oli aika kamalaa, Emilia nauroi. Hän harkitsi hetken sotilasuraa, totesi sen itselleen ehkä epäsopivaksi ja siirtyi siviiliin kersanttina.

Varavaihtoehto osoittautui kiinnostavaksi

- Minusta piti tulla liikunnanopettaja ja hain kouluun monta kertaa, mutta en päässyt varasijaa pidemmälle. Lopulta ajattelin, ettei tästä tule nyt yhtään mitään ja täytyy löytää toinen ala. Hain XAMKiin ja pääsin. Oli onni onnettomuudessa, että ala on näin kiinnostava ja innostava opiskella.

Emilia pelasi juniori-ikäisenä lentopalloa Haminan Arsissa. Harrastus jatkuu taas, minkä lisäksi Emilia kertoi tekevänsä aika paljon käsitöitä. – Neulon, virkkaan, ompelen, naulaan ja sahaan. Torstaina naputtelin yhden puutarhalaatikon lentispelien jälkeen.

Haminan Stevecolla aikanaan töissä olleet muistavat varmasti Emilian äidin Kirsin. Hänelle kuuluu kuulemma oikein hyvää: kotipalveluyrityksellä riittää töitä vaikka kuinka.

Emilian haastattelu on julkaistu Stevecon henkilöstölehdessä syyskuussa 2018.

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.