Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Kontteja tulee ja menee, mutta ei se niin simppeliä ole

Päivi Heinosen urapolku Jorvin sairaalan synnytysosaston sihteeristä Stevecon Vuosaaren konttiterminaalin lastikoordinaattoriksi on pitkä ja värikäs. Rekrytilanteessa vahva kokemus konttiliiketoiminnasta painoi epäilemättä enemmän.

Päivi ja kollegansa Hannu Höijer ja Maija Karhunen olivat ennestään tuttuja lasin takaa, mutta ei sen kummemmin. Työnjohdon Päivi tiesi paremmin ja nimesi kivoiksi hepuiksi, joiden kanssa helppo ja mukava tehdä töitä.

- Toivottavasti Maija ja Hannu ovat tyytyväisiä valintaani, Päivi toteaa ja sanoo, että olisi kyllä halunnut jo ennakkoon varmistaa työkavereiden hyväksynnän, mutta tietosuojasyistä se ei ollut mahdollista. Hän sai itse mielestään loistavat työkaverit Maijasta, Hannusta ja Veikosta, joka on kesäapuna.

Päivi aloitti työuransa siis Jorvin sairaalassa sihteerinä ja siirtyi siitä vuoden pestin jälkeen konttorikoneita myyvän Facitin palvelukseen. Hän aloitti toimistosihteerinä ja eteni seuraavien viiden vuoden aikana osastosihteerin tehtävien kautta osto- ja myyntisihteeriksi.

Pitkä konttikokemus

- Tammikuussa 1991 siirryin Container-Depotille liikenteenhoitajaksi. Sitten tuli mahdollisuus lähteä Haminaan perustamaan Container-Depotille toimipiste.

- Se oli ensimmäinen kokemus stevecolaiststa. Haminassa oli huima porukka ja yhteistyö oli hedelmällistä. Olimme yhteistyökumppaneita enemmän kuin kilpailijoita. Koko kahden vuoden Haminan ajasta jäivät hyvät muistot, eikä vähiten työyhteisön puolesta.

- Tyttäremme oli Haminassa päiväkodissa ja hän puhui kuin pieni karjalaismummo, kun muutimme takaisin Helsinkiin.

Länsisataman konttiliikenne samoin kuin Päivin toimipiste Contaner-Depotissa siirtyivät uuteen Vuosaaren satamaan vuonna 2008. Kun CD:n liikenteenhoito keskitettiin vuonna 2020 Kotkaan, Päivin työt Helsingissä loppuivat.

- Ansiosidonnaisella tuli talot ja mökit maalattua!

Takaisin rantaan

- Työkkäristä tuli ilmoituksia, minne pitää hakea ja monenlaista olisikin ollut tarjolla. Halu takaisin rantaan oli kova ja onneksi mieheni huomasi, että Stevecolle haetaan lastikoordinaattoria. Tykkään olla rannassa ja palveluammatissa, jossa jokainen päivä on erilainen.

- Oli kiva, kun pääsin töihin ja saan oppia taas uutta. Perusasiat olivat tiedossa, mutta nyt kyseessä on paljon isompi kokonaiskuva. Kontteja tulee ja menee, mutta ei se oikeasti niin simppeliä ole.

- Aloitin työt 11. huhtikuuta, eivätkä hommat suinkaan ole vielä hallussa. Seuraavaksi alan opiskelemaan manifesteja ja edessä on ensimmäinen aamuvuoron tunti yksin. Etukäteen ei voi yhtään tietää, millaisia asioita tulee eteen. Maijan ja Hannun mukaan opettelemisessa menee vielä pari vuotta.

Päivin haastattelu tehtiin, kun perehtymistä ja opiskelua oli takana vajaat kaksi kuukautta. Ihan päivässä tai parissa ei konkarikaan siis ota koko tehtäväkenttää haltuun!

Laaja tehtäväkenttä

Vuosaaren Gatehousessa sijaitsevassa Stevecon lastinluovutuksessa hoidetaan nimen mukaisesti lastinluovutusta, käsitellään manifesteja ja hoidetaan asiakaspalvelua puhelimitse ja luukulla. Kuljettajat käyttävät pääsääntöisesti itsepalvelukioskia, mutta osa haluaa asioida luukulla ja jos koneen kanssa tai dokumenteissa ylipäätään on jotain ongelmia, ne tietysti ratkotaan perinteiseen tapaan.

Lastinluovutuksessa tehdään pienimuotoista kolmivuorotyötä siten, että ns. normaalia toimistoaikaa venytetään tunti aamusta ja toinen iltapäivästä.

- Työn tekee mielenkiintoiseksi selviäminen erilaisista ongelmaratkaisuista, Päivi toteaa.

Steveco pitää huolen omistaan

Kuva Stevecosta työnantajana ei ole Päivin mukaan muuttunut ensimmäisten kuukausien jälkeen.

- Olen aina pitänyt Stevecoa hyvänä työnatajana, joka pitää omistaan huolta. Työntekijöistä käsitykseni on kyllä muuttunut. Jostain syystä ajattelin ennen, että henkilökunta on ylimielistä meiningillä virheitä ei tunnusteta ja että olin vain osunut kultasuoneen niiden työntekijöiden kohdalla, joiden kanssa olin tekemisissä. He olivat niin mukavia!

Päivi asuu miehensä kanssa kaksin Espoossa. Omakotitalo kaikkine ylläpitotarpeineen on oma harrastuksensa, minkä lisäksi vapaa-aikaan kuuluvat mökkiviikonloput, risteilyt ja matkailu muutenkin.

- Tykkään tosi paljon ilmajoogasta ja suosittelen sitä kaikille. Lenkille lähtiessä nappaan mielelläni naapurin koiran kaveriksi.

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.