Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Selviytyjät

Julkisuudenkipeät c-luokan julkkikset suostuvat lähtemään alkeellisiin oloihin leikkimään viidakkoa. Siihen suoritusten päälle vielä juonittelut, yksi aina putoaa.

Miksi viedä osallistujia, jotka ovat oikean elämän toistaitoisia, kauas käärmesaarille, kun saman leikin voisi leikkiä satamassakin.

Siinä seisovat tissivaon näytöllä, erikoisesti leikatuilla viiksillä, kortinpeluulla, kauneuskilpailulla ja radiossa pipo päässä puhumalla jonkin verran mainetta saaneet. Katsotaanpa kuinka selviävät.

Ihan ensimmäiseksi. Tässä on sellupaali. Tuonne on maalattu ruutu. Ilman apuvälineitä, sellupaali ruutuun siirrä! Ei hievahdakaan, eikä nykyisin käsivoimin tarvitsekaan, mutta kokenut ahtaaja näyttää vanhasta muistista. Ei hievahda havaintoesityksen jälkeenkään.

Sitten laitetaan tällainen tyyny olkapäälle. Avustajat nostavat siihen lankkupinon. Viedäänpä tuonne laivaan ja laitetaan sillä lailla ettei jää hukkatilaa. Ai ei jaksa kantaa?

Onhan koneita. Kiivetään lukkinosturin koppiin ja ajetaan kokonainen kontti paikoilleen. Ai ei mene?

Kiinnitetään sitten vaijerit nostettavaan konttiin. Tottakai tässä vaiheessa kamera zuumaa naiskilpailijoiden ilman alusvaatteita pukeman haalarin aukkoja. Ja on jo juoniteltu, kosmetologilta ovat kavalat kanssakilpailijat piilottaneet rukkaset.

Selvitäänkö edes kahvitauosta? Yksi ei tiedä kuinka päin termospullon korkissa on jengat. Joukkuetoveri, viiksipelle, tulee miehisellä voimalla auttamaan ja kääntää entistä tiukemmaksi. Voi se olla taktiikkaakin.

Telkkarin valeviidakossa veden ääressä kilvoitelleet ovat valittaneet, että eivät päässeet peseytymään. Eihän vettä ollut kuin yksi Atlantti. Samaa kurjuutta satamakilvassa, hiustenkuivaajia ei riitä kaikille.

Nyt leikitään lasijauholaivakeikka. Säkki selkään ja portaisiin. Ei tule mitään. Kenet pudotetaan, kuka on rikkonut sääntöjä, kenen säkissä oli styroksia?

Yllätystehtävä. Järjestelyveturi on jumissa, täytyy siirtää kappaletavaravaunuja lihasvoimin. Vetoliina kiinni ja kangella apua, liikkuu. Paitsi ettei liiku.

Formaattiin kuitenkin kuuluu, että joku voittaa. Ehkä se ketku, joka ei selviytyisi satamassa päivääkään.

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.