Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Projektilogistiikan osaaminen tuottaa tulosta

Steveco on valikoitunut Raute Oyj:n vaneritehdasprojektin logistiikkapalveluiden tuottajaksi tiukan kilpailutuksen jälkeen. Raute toimittaa Venäjälle Galichin kylään Kostroman seudulle rakennettavaan uuteen vaneritehtaaseen tuotantoprosessin kaikki koneet ja laitteet tämän ja ensi vuoden aikana. Laitteet suunnitellaan ja valmistetaan Rauten yksiköissä Nastolassa, Shanghaissa ja Kajaanissa sekä Rauten yhteistyöverkostossa.


Steveco hoitaa toimitukset Rauten sopimusvalmistajilta Virosta, Sveitsistä ja Saksasta Suomeen sekä kotimaan kuljetukset Nastolasta Rauten tehtaalta ja Suomen sopimusvalmistajilta Haminaan. Noin 12 000 m2 varastotilat löytyivät Saimaa Terminalsilta Haminasta. Steveco hoitaa vientihuolinnan ja järjestää kuljetukset Suomesta Venäjälle. Kaikkiaan Venäjälle toimitetaan noin 420 rekkakuormaa, joista noin 90 kuormaa on erikoiskuljetuksia.

Projekti alkoi syyskuun alussa Viron toimituksilla Suomeen ja kotimaan kuljetuksilla Nastolasta Haminaan. Alustavan aikataulun mukaan ensimmäiset kuormat lähtevät Galichiin marras-/joulukuun aikana. Aikataulu tulee vielä tarkentumaan.

Stevecolla ja Saimaa Terminalsilla on nimetty ryhmä huolitsijoita ja ajojärjestelijöitä hoitamassa projektin käytännön järjestelyjä. Stevecolla ja Rautella ollaan luottavaisia projektin hyvään läpivientiin.


- Stevecon hyvä valmistautuminen sai jo hyvää palautetta Rautella järjestetyssä aloituspalaverissa, johon osa projektiin liittyvistä yhteyshenkilöistä oli mukana etänä tämän hetken käytäntöjen mukaisesti, kertovat myyntipäällikkö Marko Tuokko ja Steveco Logisticsin operatiivinen päällikkö Pauliina Lindholm.

Kaikkiaan Stevecolla ja Saimaa Terminalsilla osallistuu projektiin yli 10 henkilöä, kuten myös Rauten puolellakin.

Kyseinen projekti on jatkoa Stevecon hoitamille projekteille, joista edellinen oli Parocin Tverin tehdasprojekti.

- Steveco on erikoistunut projektilogistiikkaan Euroopan ja CIS-maiden kuljetusten lisäksi ja kokemuksemme oli yksi valintaan merkittävästi vaikuttaneista tekijöistä, Tuokko toteaa.

Kuvat: Marko Tuokko

Myynnin yhteystiedot

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.