Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Tatska työn mukaan

Seilorit ovat aina olleet tatuoituja. Hesarissa oli jokin aika sitten ansiokas artikkeli merimiestatuoinneista, jotka tulivat vanhanaikaisiksi, kun kaikilla on kuvia nahassaan.

Jutussa kerrottiin kuinka Köpiksen Nyhavnissa sai peruskuvan jopa vartissa. Lapsuuskaverini, messikallet, ottivat juuri niitä. Sekä reissu että kuva saattoi jäädä yhteen, mutta olihan henkisesti skönäri lopun ikäänsä.

Nythän valintamyymälän kassan nahka on kirjavampi kuin vuosikymmeniä merillä olleen äijän. On tribaalia ja väärin kirjoitettuja latteuksia. Kirjoitin kerran lehtipakinaan, että elatusapupinnarit listaavat lapsiaan käsivarsiinsa. Sain kovaa palautetta, yrittivät Julkisen Sanan Neuvostoonkin, mutta eivät ottaneet edes käsiteltäväksi. Pakina on pakina.

Pitäisikö tatuoinnin ammattistatus palauttaa. Ahtaajille käsivarteen ”Use no hooks”-tekstejä ja junamiehille ”Saattaen vaihdettava”.

Tatuointimielessä olen neitsyt, ei kuvan kuvaa. Olen uhkaillut ottavani vatsaani soikean sinertävän EU:n sianlihantarkistusleiman. Se kuva tietäisi paikkansa.

Mutta onhan sitä muutakin. Kaikki konttorin naiset ja kaikki kirjoittajat voivat joutua ottamaan selkäänsä koko qwerty-näppäimistön. Ihme on, jos ei viikonloppuisin karaokessa käyvä ahtaaja ota mikrofonin kuvaa kämmenselkään.

Asialleen omistautuneen ahtaajan olisi soveliasta ottaa paitsi Stevecon logo, niin myös työkoneiden nimiä.

Tullimiehille, tehtävän ajoittaisen salapoliisityötä muistuttavan toimenkuvan vuoksi, hihan alle piiloon tullilaitoksen merkki.

Voihan käydä niinkin, että kauan satamassa odottamaan joutuva, lepoaikoja noudattava rekkakuski, tee-se-itse mies, naputtaa peruutuspeilistä katsoen itse otsaansa ajokkinsa nimen.

Ei tule niin ajatelleeksi että peilikuva, niin liikenneasemalla saavat ihmetellä että miksi tuon ukon otsassa lukee ainacS. Harmittaahan se, kun aiemmin on merimieskirkon saunassa kaatunut kiukaaseen ja pyllyssäkin lukee ASIM tai ÖLYT.

Vanhoista merimiestatuoinneista jää esteetikko kaipaamaan vain paljasrintaisia hawaijittareiden kuvia. Mutta sehän on toksista maskuliinisuutta. Koko Suomi ihastelee kun Hunksit hetkuttavat satavuotiaan mummon synttäreillä. Tulen tilaamaan naisstrippareita vanhainkotiin. Tatuoituja toki.

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.