Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Koronaelämää rannassa

Satama- ja logistiikka-alalla tämä vuosi tulee jäämään aikakirjoihin todella poikkeuksellisena. Vuoden alkupuolella meitä koettelivat metsäteollisuuden lakot, joiden vaikutus näyttäsi olevan koronaakin kovempi. Samaan aikaan koronan kauhukuvia maalailtiin niin teollisuuden kun varustamoidenkin toimesta siinä määrin, että olimme jo varautumassa laajoihin säästötoimiin ennennäkemättömän lasti- ja konttipulan sekä valtamerilaivojen tilapuutteen vuoksi. Uskaltaisin väittää, että kaikkien yllätykseksi ainakaan vielä eivät kauhukuvat ole toteutuneet.


Tätä kirjoittaessani elämme toukokuun loppua. Hankalan alkukevään jälkeen ovat käsittelymäärät yllättäneet sekä asiakkaat että meidät positiivisesti. Se antaa uskoa tulevaan. Operatiivisesti kaikki on toistaiseksi mennyt hyvin. Virus ajoi käytännössä koko toimialan etätöihin niin laajasti kuin se on ollut mahdollista toteuttaa ja onkin hatunnoston arvoista, kuinka hienosti nopeasta kotiin jalkautumisesta huolimatta kaikki on toiminut! Välillä tulee mieleen, että mihin näitä toimistoja tarvitaankaan.

Ahtaustyötä on mahdoton tehdä etänä, mutta toistaiseksi tehdyt suojaustoimet ovat toimineet eli terminaaliemme toiminta on ollut normaalia.

Satamiemme kautta kulkee paljon sellua ja kartonkia, joiden kysyntä on ollut kasvussa, mikä selittää kohtuullisen hyviä tavarankäsittelymääriä terminaaleissamme. Toisaalta elämme lähes päivittäin muuttuvan tiedon varassa, eikä tulevia viikkoja tai kuukausia ole helppo ennustaa. Siitä huolimatta koulutamme parhaillaan kesätyöntekijöitä kaikissa yksiköissämme, varustelemme uusia lukkeja ja otamme depot-toiminnat omaan operointiin Kotkassa sekä ro-ro- että konttiterminaalissa. Tämä jos mikä kertoo uskosta tulevaan.

Hyvää kesää!

Tapio Mattila

***
Tapio Mattilan kirjoitus on julkaistu toukokuun lopulla 2020 ilmestyneessä SATAMA -asiakaslehdessämme, joka on kokonaisuudessaan luettavissa verkkojulkaisuna.

Tietoa kirjoittajasta

Tapio Mattila

Tapio Mattila on Stevecon myynnin ja markkinoinnin sekä konttioperoinnin johtaja