Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Tulevan logistiikkainsinöörin suunnitelmat jatkon suhteen on tarkkaan mietitty

- Työ on mielenkiintoista. On paljon erilaisia pikkujuttuja, joista pitäisi huolehtia ja tässä tapaa valtavasti erilaisia ihmisiä, sekä stevecolaisia että vierailijoita. En ole aikaisemmin tehnyt tällaista työtä ja on ollut tosi antoisaa oppia uusia juttuja.

- Englanninkielisiä puheluita tulee lähes päivittäin ja oma kielitaitoni onkin selvästi kehittynyt kesän aikana, varsinkin kun sanasto on osin uutta. Kerran jouduin oikein kunnolla miettimään, kuka on oikea henkilö, jolle yhdistän puhelun, mutta selvisin siitä.

Näin Janna Pihlajamaa kuvaili kesäpestiään Stevecon pääkonttorin aulapalvelussa. Aiempaa kesätyökokemusta hänellä on logistiikkavarastolta, jossa työ oli fyysistä.

Selvät suunnitelmat

Jannalla on takana ensimmäinen vuosi XAMKissa ja tavoitteena on valmistuminen logistiikkainsinööriksi. Viime syksynä Janna oli muutaman opiskelukaverin kanssa tutustumassa Stevecoon.

- Yritysvierailulla Steveco vaikutti varmalta ja mielenkiintoiselta logistiikkayritykseltä, johon jatkoa ajatellen olisi varmasti suuri hyöty päästä kesätöihin. Stevecolla on sitä paitsi positiivinen maine. Mitä pitempään olen töissä ollut, sitä enemmän olen kiinnostunut alasta.

Toisen opiskeluvuoden yksi tavoite Jannalla on parantaa jo nyt hyviä arvosanoja, sillä kolmantena syksynä hän aikoo lähteä opiskelijavaihtoon Saksaan. – Ettei lähtö ainakaan arvosanoista jää kiinni!

Sitä ennen, vuoden päästä kesällä hän toivoo saavansa lisää työkokemusta logistiikka-alalta. Vuosaari kiinnostaisi erityisen kovasti.

- Olen valmis luopumaan asunnostani Kotkassa, jos pääsisin Helsinkiin kesätöihin. Voisin samalla kokea, millaista Helsingissä olisi asua.

Muutto Kotkaan oli loikka tuntemattomaan

Janna on kotoisin Nastolasta. Kun hän viime syksynä muutti opiskelun perässä Kotkaan, hän ei tuntenut täältä ketään.

- Halusin vaihtaa maisemaa. Kotka on kaunis ja tosi viihtyisä kaupunki ja kuitenkin sopivan lähellä kotia. Minulla on asunto Kotkansaarella kolmen minuutin kävelymatkan päässä Stevecolta.

Työmatkaliikunta ei oikein tässä tapauksessa täytä määrällisiä tavoitteita, mutta Jannan kohdalla se ei taida olla iso huoli. Kysymykseen, mitä hän tekee vapaa-aikanaan vastaus on suorastaan hengästyttävä.

- Liikun paljon luonnossa ja urheilen monipuolisesti eli käyn kuntosalilla, juoksen ja pyöräilen, talvella myös hiihdän ja luistelen. Lueskelen paljon kirjoja ja kavereiden kanssa keksitään kaikenlaista kivaa tekemistä

- Olen saanut paljon kavereita täältä ihan omalla aktiivisuudella ja suun avaamisella oikeassa paikassa. Uusiakin tulee koko ajan.

***

Jannan haastattelu on julkaistu syyskuussa ilmestyneessä Stevecon henkilöstölehdessä.

Kesätyöhaku 2020 on pian ajankohtainen. Seuraa Stevecon rekrytointisivua sekä somessa LinkedIn, Facebook, Twitter ja Instagram.

Steveco YouTubessa

Tietoa kirjoittajasta

Elina Harjama

Elina Harjama on Steveco Oy:n tiedottaja.