Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Ahtausalan eväsuudistus

Nälissäni tuli mieleen eväät. Satamissa toki on ruokalansa, mutta hyvä on varautua myös omiin eväisiin. Ajat ovat muuttuneet, paremmiksi. Ei ole enää niitä villasukan sisällä olevia maitopulloja. Kierrekorkit, vanhoja viinapulloja ja sekin ihme, että mistä ahtaaja sellaisen oli saanut. Ei enää voipaperiin käärittyjä leivänpaloja halvalla makkaralla.

Nyt on paremmin. On lämpöastioita ja termospullotkin hienompia. Mikä siinä onkin, että kannattaa maksaa Marimekko-kuvioinneista sekä termospulloissa että kumisaappaissa. No se, että saappaat muka pitävät paremmin vettä ja termospullot lämmintä. Marimekko-lompsassa raha säilyy. Ja Marimekon mekossa neitsyys. Monella opettajalla hautaan asti.

Tämä on tietenkin työehtoneuvotteluasia, mutta kyllähän löysissä pitäisi olla yksi kalastaja/kalankäsittelijä. Ollaan veden ääressä, tuore kala on sananmukaisesti kätten ulottuvilla. Kalatkin oppivat äkkiä, että kannattaa mennä Stevecon katiskaan tai verkkoon, osaavat arvostaa.

Ajatellaan vaikka yölöysin aamuyön tunteja, niin sanottua sudenhetkeä. Luontaisesti ihmisen tulisi olla nukkumassa, mutta isänmaan etu vaatii.

On ruokatauon aika. Ihastunut kirosana pääsee ahtaajalta, on lämmintä halsterihailia, viime yönä oli kuhafileitä, toissa yönä sellainen ahvensoppa, että ei paremmasta väliä.

Eikä olla pahoillaan konttorillakaan, kun aamulla on yölöysin tervehdyksenä tarjolla kultakylkisiä savuhaileja, siivottuna tietenkin.

Punaisen lihan syömistä pitäisi kuulemma vähentää, no sehän toteutuu kun eväänä on eineslihapullia. Sepä on kivaa naposteltavaa, heittelee suuhun kylmän lihapullaksi kutsutun pyörylän silloin tällöin.

Panosvyö kuuluu ahtaajan varustukseen. Panosvyö panostetaan ennen työvuoron alkua hyvälaatuisilla nakeilla. Työkoneen moottorin päälle kun laittaa sopivan mittaiseksi ajaksi hyvämaineisen valmisruokavalmistajan lasagnen muhimaan, niin onpa Steveco-logolliselle lusikkahaarukkayhdistelmälle käyttöä.

Jos kalaa ei aina tule (aina ei tule), niin lohduksi työvuoron kalavastaava voi ajatella vähän boksin ulkopuolelta ja paistaa makoisat pannarit, spraypullon kermavaahto kelpaa mansikkahillon lisäksi kenttäolosuhteissa. On kelvattava jos kelpaa vapaa-aikana Irish coffeen valmistukseenkin.

***

Kalakuva: Tapio Porkka

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.