Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Melkein miehekästä

Ikäisistäni satamakaupungin pojista melkoinen osa on tehnyt edes sen yhden messikallereissun.

Ei saisi sanoa, mutta tytöistä pieni osa kävi laivoissa. Siinä saattoi käydä se ihme, että vaikka keskiarvo oli seitsemän, niin öisin oli sentään kympin tyttö. Ehkä useammankin ja vahvaa Saksan markkaa.

Jotta saisi edes vanhoilla päivillään katu-uskottavuutta, niin olen ajatellut alkavani edes leikkiä seiloria ja ahtaajaa.

Jospa ottaisi autosta takapenkit pois ja sanoisi että tämä on sellainen puolipasaaseri. Ostoskasseja en enää nostele, vaan lemppaan provianttia.

Otan taksin, menen takapenkille kyyryyn ja maksun hetkellä sanon, että olen jänis, viekää minut kipparin luo. Ainakin vanhan ajan salakuljetukseen moni äijä on jo perehtynytkin. Muijalta salaa kulkee väkiviinapullo autotalliin kumisaappaan sisään.

Merimiesjuttuja olen kuullut niin paljon, että niistä en edes jäisi valheesta kiinni: ”Bonikseen kun jäätiin lossaamaan, niin mentiin kapakkaan ja minä jäin ahteriin. Pääsin sitten Suomeen yhdessä kongolaisessa säkäkokin pestillä ja otin ulosmaksun Raahessa. Taksilla kotiin ja Kompassiin, vaikka ei ihan siinä järjestyksessä. Harmitti kun minulla jäi miitseppiin Chesterfieldiä koko hehtaari”.

Ja skönärit kysyvät tunsinko Turun kalpean ja totta kai tunsin ja valehdellaan toisillemme valomerkkiin asti. Lajitellaan koko kauppalaivaston förstit reiluuden perusteella.

Jos haluaa leikkiä ahtaajaa, niin ei kannata heittää vanhaa 28-tuumaista kuvaputkitelevisiota pois. Sen kanssa tai vanhan jääkaapin kanssa voi markkeerata sellun kääntöä ja vääntöä. Tai jos haluaa päästä helpommalla, niin tikkuaskin kanssa voi näyttää kuinka me ennen. Kato, tekniikkalaji!

Jos puoliso on määräysvallassa, niin plafondista lasi pois ja lampun koukkuun naru ja siinä saa vinssata Aalto-maljakkoa. Muija puortimieheksi ja molemmanpuoleiset kovat huudot jos maljakko putoaa. Jonkin kumman logiikan mukaan vastoinkäymiset vahvistavat parisuhdetta.

Jos haluaa oikein ekstriimiä, niin jättää vaan kaikki vastuut hoitamatta. Vuokrat, verot, maksut, kaikki. Jonkin ajan kuluttua eri tahot lähestyvät. Silloin voi leikkimerenkävijä ilmoittaa, että noudatan tässä nimeltä mainitsemattoman banaanivaltion lakia ja määräyksiä. Olen ulosliputtanut elämäni laivan.

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.