Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Konttipulan syytä kaikki

Jos tämä olisi audiovisuaalinen esitys, niin taustalla laulaisi Katri-Helena ”Katson autiota konttirantaa, milloin Kiina mahtaa kontit antaa”.

Konttipulaa on oletettavasti aika ajoin ollut. Ja sitten oli se Suezin tukos ja pysähtyneet kontit. Varmaankin oli haittaa, mutta ihmeen kätevästi liikemaailma on keksinyt toimitusvaikeuksilleen vedenpitävän syyn. Olisi hölmöä sanoa, että unohdin tilata tai että eivät enää laskulle anna. Parempi maiskutella ja sanoa, että se Suez, sinähän tiedät. Olet varmaan telkkarista nähnyt. Ei uskoisi, että se vaikuttaa näin kauan.

Katsos, siellä on ne pienet osat, joilla autosi pitäisi korjata. Hölmöähän se olisi sanoa, että luottoasentaja on ollut jo pari viikkoa viihteellä, kun siltä lähti akka. Moni voi miettiä, että onko viihteellä olo syy vai seuraus. Lähti kuitenkin.

Me television orjat olemme saaneet koko kesän katsella uusintoja. Ja kuunnella radiosta. Kun olen joskus vähän ollut radiossa, niin en ymmärrä, miksi esimerkiksi vanhaan musiikkiin keskittyviä radio-ohjelmia ei voi tehdä varastoon. Ei voi, koska silloin paljastuisi että on luppoaikaa. Kyllä voisi jos ei olisi kuukausipalkalla, free lancer tekee lomamatkan ajaksi vaikka 15 juttua, satun tietämään.

Olenkin vain odottanut, että milloin keksitään selittää tämäkin konttipulalla. Piti kyllä tehdä uusia ohjelmia, mutta kameran osa on jossain kontissa, joka on väärin ohjattu Australiaan.

Ihan perusjuttuihinkin konttipula käy. Tarjoilija, keitossani on kärpänen! Joo, valitan, se on katsokaas niin, että Kiinasta piti tulla kärpäslätkiä keittiölle, mutta ne ovat konttipulan vuoksi toisella puolen maailmaa. Jos eivät ole Suezissa jumissa.

Kun ihminen saadaan uskomaan konttipulaan, niin se uskoo kaiken. Ei pidä yleistää, mutta lauantai-illan lottoarvontaa moni seuraa muutaman saunakaljan jälkeen. Saunakaljalla on vielä sellainen ominaisuus, että saa kipinän. Äijä luulee, että muija luulee, että hän piipahtaa autotallissa tarkistamassa, että pitääkö vasen takarengas ilmaa. Olisi ostanut uuden, mutta rengaskaupassa sanottiin, että renkaat ovat Suezilla. Äijähän käy vain kumisaappaaseen piilotetulla äreän viinan pullolla. Luulee kännipäissään saaneensa viisi oikein. Ei ilmesty tilille, ja järkeilee että rahat ovat kontissa Suezilla.

***

Kuvan kontit eivät liity tapaukseen. Kuvan on ottanut Joni Hampus.

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.