Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Sataman tv-sarjat

Aika moni televisiosarja voisi sijoittua satamaan, ainakin nimensä perusteella. Suomen Tulli ja Poliisit tietenkin aivan virkatoimissaan, mutta onhan niitä muitakin.

Aamusää on tärkeä, vaikka sinänsä aivan sama. Lastataan ja lossataan, vaikka sataisi henkilöitä parireet perässään.

Rakennemuutos on aiheuttanut sen, että vaikkapa Vuosaaressa voitaisiin filmata Kotikaupunki vaihtoon. Satamatoimintaan liittyvät Hyvät ja huonot uutiset.

Mielensäpahoittaja löytyy joka porukasta. Ehkä juuri alaviitteellä Ennen oli kaikki paremmin. Lapioissakin letkuvarret ja Galfdozer oli ainoa kone. Lastipullo oli arkipäivää eikä turvakenkä puristanut. Vanhat vihkikengät olivat yhtä turvalliset, olivathan ne johdattaneet avioliiton turvalliseen satamaan. Kypärää ei ollut kuin Juri Gagarinilla.

Neljän tähden illallinen saattaa hyvinkin toteutua iltavuorossa. Yhdellä on pitsaa, toisella hampurilainen, kolmannella kolmioleipä (kolmioleivän takana on väistövelvollisuus) ja neljännellä suksenmittaiset ruisleipäpalat. Eksoottisempia eväitä katsotaan kuin olisivat Maailman oudoimmat ruuat. Heikoin lenkki voi toki liittyä ruokailuun, mutta myös nostovaijereiden työturvallisuuteen. Olet mitä syöt vai pitääkö Gordon Ramsayn tulla laittamaan Kuppilat kuntoon? Ehtisikö tauolla vilahtaa Villi kortti vai huokaistaanko ruuan päälle Sohvaperunoina.

Kentällä saa olla varuillaan, jospa tulee Suomen surkein kuski tai Viron surkein kuski. Pitääkö olla huolissaan? Ettei vain korjaamolla olisi Remonttipainajainen. Mitä siitä tulee, jos on Rillit huurussa.

Kadonneet-sarjan jaksossa voidaan etsiä konttia tai trukkikuskia. Pomoa ei etsitä, vaan filmataan tekoviiksin sarjaa Pomo piilossa. Paljastuu, koska luulee olevansa sarjassa Et sä tiedä kuka mä oon?

Varastojen metsästäjät eivät satamassa availe säilytyskoppeja, vaan heittelevät firman rukkasilla kuurissa paskovia lintuja.

Sataman kovimpaan jengiin kuuluvat Paavo Pesusieni, Late Lammas ja Muumipappa.

Tuskin filmataan Ensitreffit möljällä, mutta kun laiva lähtee sellulastissaan, niin tuuttaisi nyt edes vähän. Se on Voice of Finland.

Sataman arki ei ole Salattua elämää, ei Unelmia ja studiohommia, ei Kultakuumetta, eikä varsinkaan Maailmanlopun odottajia. Aamulla tulee uusintana Uusi päivä.

***
Kuvituskuva Kotkan konttiterminaalista on kuvattu 15.2.2019

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.