Ajankohtaista

Lue uutiset ja blogiartikkelit

 

Ahtaajan ukit ja mummot

Suomella on eläkeläisten työreservi. Arviolta 30.000 eläkeläistä haluaisi töihin. Nykyiset 70-vuotiaat vastaavat vanhojen, raskaiden aikojen 50-vuotiaita. 50-vuotislahjaksi ei enää kävelykeppiä, ilmapuntaria, seinäkelloa eikä kiikkutuolia. Ei, vaan aktiivisuusranneke ja prätkä.

Onhan siinä ongelmansa, jos alkavat pyrkiä ahtausalalle. 70-vuotiaan kun ottaa rantsuun, niin se ei laita suojavarusteita. Kuule poika, vihkipuku ja -kengät välttivät ennenkin!

Sellaista ei ymmärretä ollenkaan, että satama on suljettu. Kuule, ennenkin on menty mistä on haluttu. Kai aikuinen mies tietää!

Et voi olla tosissasi, että nollatoleranssi! Tottakai lastipullo on saatava. Siitä nyt muutamaan äijään miksikään tule, juodaan pois ennen kuin ehtii tulla lasin maku. Kai kuppilassa saa puolisalaa edelleen samplata, kunhan ei mekkaloi. Ei ole kortinpelaaminen selvin päin edes mukavaa.

Mihinkään työterveysasemille ei tietenkään mennä. Tulee firmallekin halvemmaksi, kun palkkaatte jonkun eläkeläiskapiaisen, joka on vähän varuskuntasairaalassa rokotellut, tuohon päällimmäisiä haavoja tikkailemaan. On niin kuin paikan päällä, satamassa.

Mummo haluaa kanssa töihin. Kun on lonkka vaihdettu, niin ihan sisulla menee lankkulaivat.


Tai sitten sinne konttoriin. Mitäs tyä likat, ette kai tyä mokomia hommia tietokoneilla tee, miä en ainakaan. Pitääkö soittaa Kenulle vai kelle, että vanhat Remingtonit takaisin, sekä lasku- että kirjoituskoneet. Siä voisit tatuoitu likka nuorimmakses terottaa tuohon mulle muutaman lyijykynän. Käy kaupungista hakemassa korjauslakkaa, jos ei mistään työpöydän laatikosta löydy. Eihän näissä pöydissä ole laatikoitakaan, mitä tyä meinaatte!

Milloin se Lennättimen tyttö tuo ne sähkösanomat, että saadaan lastipapereita alulle. Kun minulle tuli väärät lasit matkaan, niin katoppas sinä laivalistasta että tuleeko Martha Russ, sen stujulta voisi saada hyvää marmelaatia.

Iltavuoroon pitäisi saada pari ylimääräistä ukkoa, kai sen Laineen poika käy mopolla niitä etsimässä. Ai on herra, no, menköön Mersullaan sitten.

Sataman bussi ei enää kulje, mutta onneksi sieltä tuli sellainen palvelulinja tuohon porttirakennuksen sosiaalitoimistoon. Ei tarvinnut sinne mennäkään, taidan jäädä tuoho sakemanniin iltavuoroon kaappaamaan.

Tietoa kirjoittajasta

Jari Nenonen

Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Nenosen Ahtaajan poika -pakinoita julkaistaan Stevecon blogissa kerran kuukaudessa.